Hlavní obsah

Na plese za dámu? Zapomeňte na igelitku i tělové silonky!

 

Reklama

Na zimě jsou dobré dvě věci: Vánoce a společenské události. Svátky jsou za námi, a proto se v dnešním videu zaměříme na plesy. Jak se na bál správně obléct, abyste dostáli etiketě a nemuseli se cítit nepatřičně? Stylistka vám poradí.

Článek

Přestože se pravidla společenského chování v posledních letech dost uvolnila, některá tu jsou pořád. Proto se se stylistkou Šárkou Štursovou podíváme na vhodný plesový outfit. Vodítkem by vždy měla být pozvánka s předepsaným dress codem: white tie, black tie a creative black tie. Jejich vysvětlení najdete ve videu.

Když jde o menší ples, který se nekoná zrovna v Obecním domě, pozvánku pravděpodobně nedostanete. A právě to je možná kámen úrazu. Asi budete souhlasit, že běžná formálnost oblečení nebývá na českých bálech tak vysoká, jak by měla být, a návštěvník může mít mnohdy pocit, že se ocitl na taneční zábavě. Smoking neuvidíte a černý oblek je také spíše výjimkou. Občas zahlédnete i džíny – a to je už vážně plesové peklo.

V podobném duchu hřeší i některé dámy, které místo vhodné toalety zvolí společenské kalhoty a halenku, nebo si oblečou příliš krátké šaty. Dalším prohřeškem jsou tělové silonky v botách s otevřenou špičkou. Na co ještě si dát pozor, jakou kabelku si vzít a jakou obuv by měli mít pánové – to vše se dozvíte ve videu.

A jestli se chystáte na ples, zapamatujte si toto: igelitka do ruky (pro boty na přezutí) ani péřová prošívaná bunda rozhodně nepatří ani k dámskému, ani pánskému společenskému oděvu. Užijte si to se vším všudy!

Děkujeme značkám Karen Millen, Miu Miu a Mango za půjčení oblečení, šperků a bot na natáčení.

Oblékáte se na ples patřičně, nebo byste se měli polepšit?

Reklama

Načítám