Hlavní obsah

Na pokraji smrti: Sharon Stone, Johnny Depp a kteří další slavní se ocitli v ohrožení života?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak málo někdy stačí, aby se celý život obrátil vzhůru nohama. Člověk nemusí být ani nemocný, aby se ocitl na dosah smrti. Někdy stačí být ve špatnou chvíli na špatném místě anebo se vlastní nerozvážností dostat do život ohrožující situace. A celebrity nejsou výjimkou.

Článek

Ať už cizím přičiněním, náhodou, anebo vlastní vinou, všichni tito slavní už někdy koketovali se smrtí. Naštěstí měli tu kliku, že se hrobníkovi dostali z lopaty včas, a dneska si toho nejcennějšího, co mají, váží zase o trochu více. Někomu to také pomohlo otevřít oči a trochu se nad sebou zamyslet.

Sharon Stone (59)

Tato slavná herečka měla namále hned dvakrát. Poprvé v roce 1990, kdy se čelně srazila s autem, které vjelo do protisměru. Měla přeraženou čelist, zablokovaná záda, zlomená žebra a překroucené koleno. Na lůžko byla upoutaná půl roku. Podruhé zažila osudový okamžik v roce 2001: do nemocnice ji přivezli s mrtvicí a následným krvácením do mozku. Tehdy málem zemřela a později vyprávěla, že prý viděla bílé světlo a setkala se s mrtvými kamarády. Od té doby vnímá priority života úplně jinak.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda filmu „Základní instinkt“ (1992) utekla hrobníkovi z lopaty hned dvakrátFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp (54)

V roce 2011 letěl představitel piráta Jacka Sparrowa malým letadlem s režisérem Brucem Robinsonem (71). Jenže v půlce letu náhle přestaly fungovat všechny motory. „Najednou bylo strašlivé ticho. Podívali jsme se s Brucem na sebe a v tu chvíli jsem si pomyslel: ‚Tak tohle je ono?‘ Ten moment, kdy pár vteřin padáte, se zdá najednou jako věčnost,“ vzpomínal později Johnny Depp. Motory se naštěstí ihned nahodily a dvojice mohla bezpečně přistát.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp byl málem obětí leteckého neštěstí Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio (43)

Potápění samo o sobě adrenalin není, ovšem potápění se žralokem bílým už ano. A Leonardo DiCaprio zřejmě adrenalin miluje: při ponoru v kleci si zažil pár hrůzných okamžiků, když velká vlna hodila predátora přímo dovnitř klece. Než stihl žralok zaútočit, dokázal se herec naštěstí dostat ven z vody. Podruhé se mu adrenalin málem vymstil při skydivingu – při této aktivitě se vyskočí z letadla, padá volným pádem a až po delší chvíli se užije padák. Jenže šňůry se zamotaly a padák nešel otevřít. Herec tedy sáhl po druhém, ale ten měl stejný problém. Nakonec musel Leo na poslední chvíli použít padák záložní. Ačkoliv jej otevřel později, než je běžné, vyvázl jen s pár naraženinami, a ne se zlomenýma nohama, jak předpokládal.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio si zahrává se životem při adrenalinových aktivitáchFoto: Profimedia.cz

Anne Hathaway (35)

Namále měla i Anne Hathaway, když v roce 2014 trávila dovolenou na Havaji. Šla si zaplavat do oceánu, když vtom ji zachytil nebezpečný proud a začal ji odnášet dál na moře. Naštěstí se poblíž objevil surfař, který herečce pomohl – společně se pak dostali mimo proud a doplavali až na břeh.

Foto: Profimedia.cz

Herečku Anne Hathaway před možnou smrtí zachránil obětavý surfař Foto: Profimedia.cz

Drew Barrymore (42)

Psal se rok 2001, když Drew Barrymore a její tehdejší snoubenec Tom Green (46) přišli o domov – zmizel jim v plamenech. Pár před jistou smrtí zachránil pes Flossie, který okolo půl čtvrté ráno své lidi probudil tím, že štěkal a škrábal na dveře jejich ložnice. Snoubencům se naštěstí nic nestalo, nicméně na domě vyčíslili škodu 700 000 dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Nebýt psa, mohla herečka Drew Barrymore se svým snoubencem Tomem Greenem uhořetFoto: Profimedia.cz

Ozzy Osbourne (69)

Jeden by řekl, že frontman skupiny Black Sabbath a zpěvák Ozzy Osbourne se octne na pokraji smrti v důsledku předávkování drogami – nikdy se jejich užíváním příliš netajil. Nicméně namále měl v roce 2003 při nehodě na čtyřkolce: zlomil si klíční kost a osm žeber, která zaškrtila některé cévy, a navrch k tomu všemu si poškodil krční obratle. „Málem mě to zabilo. Mám štěstí, že tu dnes vůbec jsem a nejsem ochrnutý,“ řekl zpěvák.

Foto: Profimedia.cz

Ozzy Osbourne měl nehodu na čtyřkolce Foto: Profimedia.cz

Také jste přežili nějaký osudový okamžik, kdy vám bezprostředně hrozila smrt?

Reklama

Související témata:

Načítám