Hlavní obsah

Nadýchané květákové placky

Hodnocení:
(104)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Čerstvý květák se nejčastěji upravuje dvěma způsoby: jako mozeček nebo smažený v trojobalu. Nemůžete se rozhodnout, na co ze zmíněného máte větší chuť? Udělejte si tyhle placky. Dokonale spojují to nejlepší z obojího!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 malý květák
  • sůl
  • 3 vejce
  • 1 špetka muškátového květu
  • bílý mletý pepř
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 hrnek strouhanky
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě na skus. Vařte jej nezakrytý poklicí – jedině tak budou moci sirné látky unikat a pokrm nebude tolik nadýmat. Uvařený květák slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

Krok 2: Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky dejte spolu s kořením a jemně nasekanou pažitkou ke květáku a promíchejte. Lehce vmíchejte i strouhanku, a když začne být těsto příliš tuhé, opatrně přidejte sníh z bílků.

Krok 3: Na pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Lžící do ní vložte hromádku květákového těsta a rozetřete na placku. Osmažte z obou stran dozlatova a podávejte s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Jaké květákové jídlo vede u vás doma? Zkusili jste nákyp s kozím sýrem?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama