Hlavní obsah

Naordinujte si očistu chlorellou! Co všechno ve vašem těle změní?

Foto: Profimedia

Zkuste z těla vyhnat toxiny přírodními prostředky!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybyste si představili tělo jako hotel, najdete v něm třetinu pokojů, které jsou obsazené nevítanými hosty – toxiny. Chlorella vám je pomůže vystěhovat. Pracovat na tom můžete začít klidně hned!

Článek

Jestli máte pocit, že jste zničehonic unavení i v poledne, kdy jste jinak mívali nejvíc energie, jste roztěkaní, máte často zimnici a pocit, že na vás pořád něco leze, je dost možné, že i vaše tělo poskytuje část ubytovací kapacity toxickým látkám. Dostanou se do něj rychle a hned několika cestami (skrze dýchací sliznici, z chemicky ošetřeného jídla, z kouření, přes drobné parazity ve stravě nebo ulpívající na předmětech).

Ven se jim chce ale o poznání hůř. Proč také? Mají se v „penzionu pohoda“ dobře. Jenže nechat je tu dál bydlet může být vstupenka do začarovaného kruhu neustále se vracejících zdravotních problémů. Toxiny totiž velmi výrazně znemožňují funkci imunitnímu systému.

Napumpovaná blahodárnými látkami

Jednou z cest, jak procesy v těle zase srovnat a nezvané příživníky rychle vyhostit, je naordinovat si kúru zelenou řasou chlorellou, která má v sobě velmi významné množství prospěšných látek s nevyčíslitelnou hodnotou pro vaši celkovou zdravotní kondici. Najdete v ní:

  • Železo: „To je důležité pro správnou funkci okysličování všech buněk v těle,“ vysvětluje MUDr. Kamil Kuchler a dodává: „Dostatek železa je také důležitý ochranný faktor před vznikem infekcí a k udržení termoregulace.“
  • Aminokyseliny, které jsou třeba například pro výstavbu všech buněk v těle.
  • Vitaminy: Převážně ty skupiny B, které udržují v kondici nervový a kardiovaskulární systém.
  • Tryptofan, látku zodpovědnou za vyplavování hormonu štěstí a dobré nálady serotoninu.
Foto: Profimedia

Chlorella je mimořádně zdravý prostředek sloužící k očistě celého organismuFoto: Profimedia

  • Vlákninu a sporopollein, které mají schopnost na sebe vázat toxiny, a jak říká Věra Burešová, odbornice na výživu z Naturhouse: „Díky tomu umí regulovat zažívání a napomáhat pravidelnému a hladkému vyprazdňování.“
  • Chlorellin, přírodní antibiotikum vhodné pro léčbu pacientů s citlivou střevní mikroflórou, protože ji nepoškozuje.
  • „Chlorofyl,který také pomáhá z těla vypudit těžké kovy, chemikálie a jedy,” říká Věra Burešová a který též regeneruje jaterní tkáň.
  • Růstový factor (CFG), probiotikum, které urychluje růst acidofilní kultury, a tím tělu poskytuje ochranu před infekcemi.

Chytré tipy pro její užívání

Chlorellu koupíte volně v lékárně, drogeriích nebo v prodejnách se zdravou výživou. Pozor si dejte hlavně na dávkování. Je závislé na obsahu prospěšné látky v jedné tabletě. Přestože je chlorella velmi prospěšná, její účinky jsou tak silné, že mohou vyvolat žaludeční a střevní potíže. U malého procenta lidí může zafungovat až moc rychle a vyvolávat zvracení nebo průjem. Proto si ji ze začátku otestujte a denní dávku si klidně rozdělte na tři až čtyři etapy.

Chlorellu je vhodné užívat před jídlem na lačno a měli byste dbát i na to, abyste si ihned po její konzumaci nedaly něco s vitaminem C, protože pak velmi omezujete její funkci vázat na sebe jedy v těle.

Foto: Profimedia

Denní dávku si můžete rozložit do několika částíFoto: Profimedia

Dva bonusy chlorelly, které ocení každá žena

„Sladkovodní řasa chlorella má blahodárné účinky i na vaši pleť. Dostatek železa v ní obsažený bojuje proti akné," vysvětluje MUDr. Katarína Třísková, dermatoložka z Medicom Clinic. Vedle toho obsahuje vitaminy, které pleť revitalizují a vypínají její strukturu. Pozitivní účinky má i na zpracování tuků a cukrů, které spolu s odvodem toxinů a příjmem kvalitních potravin v optimálním množství pomáhají ve snižování hmotnosti,” doplňuje pozitiva Věra Burešová z Naturhouse.

Máte s chlorellou nějaké zkušenosti? Napište nám.

Reklama

Načítám