Hlavní obsah
3,8
(9)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sháníte tip na nápadité jednohubky? Jeden pro vás máme. Vyzkoušejte výborné nepečené sýrové koule! Tyto jednohubky jsou ideálním pohoštěním na poslední chvíli. Sýrové koule skvěle chutnají a jsou nenáročné na přípravu.

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 koulí
Sýrové nepečené koule
  • 340 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 190 g goudy
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
  • 100 g anglické slaniny
  • 30 g vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Sýr nastrouhejte nahrubo a smíchejte s lučinou. Přidejte uzenou papriku, drcený kmín a polovinu tymiánu. Opepřete a dobře vše promíchejte. Ze směsi vytvarujte 20 stejně velkých koulí o průměru asi 3 cm. Odložte na tác a dejte na chvíli vychladit do lednice.

02.

Mezitím si opečte slaninu nasucho na pánvi. Nechte vychladnout a poté rozmixujte v mixéru najemno. Stejně tak rozmixujte i vlašské ořechy. Slaninu, ořechy a zbylou polovinu tymiánu smíchejte v hlubokém talíři.

03.

Obalte všechny sýrové koule v připravené slaninovo-ořechové směsi a doprostřed vždy zapíchněte špejli. Před podáváním nechte ještě chvíli vychladit.

Tip: Místo špejlí můžete použít vámi oblíbený druh tyčinek. Budete tak moci sníst celou jednohubku bez jakýchkoli zbytků.

Čekáte návštěvu? Máme pro vás 10 tipů na nápadité jednohubky!

Reklama

Načítám