Hlavní obsah

Nápady pro dlouhovlásky: Inspirujte se účesy u celebrit!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dlouhé vlasy jsou krásné, ale vyžadují péči. Na druhou stranu máte výhodu, že si každý den můžete měnit účes podle nálady. Pokud vám dochází inspirace, čtěte dál!

Článek

Nosit pořád rozpuštěné vlasy je trochu nuda, ne? Pokud se můžete pyšnit krásnými dlouhými vlasy, zkuste si někdy ráno dát trochu víc práce a vytvořit z nich něco jiného než obyčejný culík. Připravili jsme pro vás dávku inspirace od celebrit a k tomu tipy na stylingové přípravky a doplňky, aby vám účes šel dobře od ruky.

Dejte šanci copům 

Jestli to někdo s účesy opravdu umí, je to Blake Lively (31). Své dlouhé a husté blond vlasy nosí už od dob seriálu „Super drbny“ (2007–2012), a my se jí nedivíme – stříhat je by byla velká škoda. Když je nemá zrovna rozpuštěné a jen tak ledabyle navlněné, nosí ráda zaplétané účesy.

Zkuste třeba zkrácený cop, k němu výrazné náušnice a je to. Aby cop působil „bohatě“, nejdřív do vlasů aplikujte sprej pro objem. Také pomůže, když si večer předtím dáte natáčky nebo vlasy těsně před zaplétáním natočíte kulmou.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Blake Lively nosí ráda zaplétané účesy. Sprej na vlasy pro objem Oribe, 1195 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Culík trochu jinak

Tento rok se do módy vrací všelijaké doplňky do vlasů. Například mašle, kterou má Taťána Gregor Brzobohatá (30) ovázaný culík. Jak mít vlasy jako Miss World 2006? Dejte si záležet, abyste je vyfoukaly dohladka přes kulatý kartáč nebo použijte žehličku. Zadní část vlasů na temeni hlavy pořádně natupírujte a zafixujte lakem. Seshora vlasy uhlaďte, aby tupírování nebylo vidět a udělejte si culík na nejnižším místě u krku. Poté ho obvažte mašlí podle fantazie!

Foto: Profimedia, archiv firmy

Taťána Gregor Brzobohatá vsadila na tupírování. Lak na vlasy pro extra zpevnění Bed Head Hard Head, Tigi, 280 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Hollywoodské vlnobití 

Velké vlny v uhlazeném stylu budou vždycky in. Inspirujte se herečkou, kterou znáte z filmu „Mamma Mia!“ (2008), Amandou Seyfried (32). Takhle vyrazila na premiéru druhého filmového pokračování. Pěšinku učešte na stranu a dejte vlasy za ucho. Pro hladké vlny využijte krém, který dodá vlasům hydrataci a lesk. Ten zapracujte do vlhkých vlasů po umytí a potom vlasy vyfoukejte a natočte větší kulmou. Až budete mít celou hlavu natočenou, nechte vlny vychladnout a pročešte je hřebenem. Propojí se a vytvoří efekt hollywoodských vln.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Pěšinka a hladké vlny, tak se češe herečka Amanda Seyfried. Krém pro uhlazení vlasů Serie Expert Liss Unlimited, L’Oréal Professionnel, 249 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Zkuste palmičku

Falešný culík je stálice. Nosí ho často Beyoncé (37) nebo taky modelka Ashley Graham (31), a to v mnoha variantách. K ruce si vezměte vosk nebo gel, kterým zkrotíte poletující krátké vlásky. Ashley nechala podél tváře velký volný pramen. Vy můžete udělat to samé nebo vytáhnout dva po obou stranách. A jestli zbytek vlasů necháte rovný nebo navlněný, to záleží na vaší preferenci.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Modelka Ashley Graham ráda nosí falešný culík. Tvarující krém Minerals, Maria Nila, 490 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Devadesátkový drdol

Rok 2018 patří comebacku devadesátých let jak v oblečení, tak i v účesech. Modelka Rosie Huntington-Whiteley (31) označila na Instagramu tento účes „dokonalým lookem supermodelek z 90. let“. Ledabylý drdol se spuštěnými pramínky okolo obličeje využijete na večírek i na běžný den (když vynecháte diamantové náušnice, které má Rosie). Aby se vám účes podařil, je třeba dostat do vlasů objem a texturu, aby neklouzaly. K tomu vám poslouží suchý šampon, který nastříkejte do délek vlasů.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Ledabylý drdol modelky Rosie Huntington-Whiteley. Suchý šampon pro objem Express Reboost, Toni&Guy, 319 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Štrasové ozdoby 

Po scrunchies (velkých látkových gumičkách) a skřipcích přichází do módy výrazné sponky, které nosí fashion blogerky i celebrity po celém světě. Co přijde dál? Teď už zbývají jen skřipečkoví motýlci!

Nosí se klasické sponky, kterými jsme v dětství připínaly k culíku neposedné prameny, ale i ty štrasové. Výhodou tohoto účesu je, že za málo peněz a úsilí pořídíte hodně muziky. Vlasy vám nebudou padat do obličeje, strávíte česáním asi tak minutu, a ještě budete stylové. Vlasy učešte na stranu a můžete je zajistit nejen jednou, ale klidně pěti pinetkami, jako to má zpěvačka Pixie Lott (27). Nejlépe to bude vypadat v kombinaci s vyžehlenými a lesklými vlasy.

Foto: Profimedia, archiv firmy

Zpěvačka Pixie Lott se sponek nebojí. Sponky s perlami a kamínky, Forever 22 KčFoto: Profimedia, archiv firmy

Anketa

Jaký účes se vám líbí nejvíce?
Blake Lively (cop)
25,4 %
Taťána Gregor Brzobohatá (culík)
40,9 %
Amanda Seyfried (vlny)
7,1 %
Ashley Graham (falešný culík)
4,8 %
Rosie Huntington-Whiteley (drdol)
12,3 %
Pixie Lott (sponky)
9,5 %
Celkem hlasovalo 1450 čtenářů.

Vyzkoušíte některý z účesů?

Reklama

Související témata:

Načítám