Hlavní obsah

Vynikající a zdravá večeře hotová za 5 minut? Zeleninový kuskus s kozím sýrem!

Foto: autorka

Kuskus je snad nejrychleji připravené kvalitní teplé jídlo, jaké si dokážete představitFoto: autorka

Reklama

Recept připravíte během chvíle, je zdravý a neušpiníte spoustu nádobí. Zkrátka to pravé k večeři.

Článek

S kuskusem je lehké pořízení. Stejně tak lehké recepty z něj vykouzlíte. A to během chvíle! Kdo by nebyl rád za sebemenší úsporu času, energie i kalorií?

Na 1 porci budete potřebovat: 1 šalotku, 1 lžíci olivového oleje, 30 g řapíkatého celeru, 30 g červené papriky, 30 g cukety, 5 cherry rajčátek, snítku tymiánu, sůl, pepř, 1/3 hrnku celozrnného kuskusu, 2/3 hrnku zeleninového vývaru, 30 g čerstvého kozího sýru, ½ stroužku česneku, sušený estragon

Postup: V pánvi rozehřejte olej a pozvolna opékejte nadrobno pokrájenou šalotku dozlatova. Přidejte na drobné kostičky pokrájený řapíkatý celer, papriku, cuketu a rozpůlená rajčátka. Osolte a za občasného míchání pozvolna opékejte, dokud zelenina trochu nezměkne.

Přidejte otrhaný tymián, pepř a kuskus. Promíchejte a zalijte horkým vývarem, popřípadě vodou. Promíchávejte asi půl minuty, potom pánev zakryjte poklicí a ostavte z plotny. Nechte pár minut dojít.

Kozí sýr promíchejte s prolisovaným česnekem a špetkou sušeného estragonu. Kuskus naservírujte na talíř a navrch položte noček ze sýru, který vytvoříte pomocí dvou lžic.

Jaký další recept prospěje vaší štíhlé linii? Zkuste třeba zeleninové hranolky s kuřecím steakem. Možná vám kápnou do noty i zdravé variace na rizoto.

Reklama

Načítám