Hlavní obsah

Naučte se milovat... Sebe!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Udělejte si na sebe časFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

V dnešním uspěchaném světě nezbývá na nic čas. Svou drahocennou energii investujeme většinou do našeho okolí - práce, škola, rodina. Ale uvědomte si, kdo je pro vás na světě nejdůležitější? No jistě, jste to vy sama, tak se podle toho začněte chovat!

Článek

Celý den jste na roztrhání, když večer konečně dorazíte domů, čeká vás druhá směna v domácnosti. Ani jednu malou chvíli si na sebe nenajdete čas. Potom se cítíte unavená. Jste otrokem svých povinností. To se musí co nejdříve změnit. Vezměte svůj život do svých rukou. A myslete v první řadě na sebe.

Přemýšlejte o sobě

Vyčlenit si čas pro sebe je v životě každého z nás velmi důležité. Přemýšlejte o svých pocitech, které vás přes den potkávají. Jistě vám chtějí něco říci, může to být pozitivní, ale i negativní. Když nebudete poslouchat své vnitřní já, nebudete to vy. Stále se budete jen přizpůsobovat nastalé situaci. Stane se z vás loutka bez duše, bez vašeho skutečného já.

Přemýšlením o svém vlastním já si uvědomíte, kdo vlastně jste. Zformujete tak své názory na různé věci. Uvědomíte si své zájmy a potřeby. Budete sama sobě přítelkyní. Když nebude na blízku nikdo, komu byste mohla svěřit své problémy, přemýšlejte o nich sama. Možná se vám potom nebudou zdát tak závažné jako dříve.

Péče o zevnějšek

Stejně jako se musíte starat o svou duši, tak i tělo potřebuje relaxaci. Rozhodně nepodceňujte sport. Po hodině jakéhokoliv sportovní aktivity se budete cítit úžasně po fyzické i psychické stránce. Vyberte ten nejvhodnější pro vás a začněte hned. Hlavně se nevymlouvejte, že nemáte čas. Nemusíte sportovat každý den, vyčleňte si hodinu dvakrát týdně, pro začátek to úplně stačí.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Stav těla souvisí se stavem dušeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Uvolnění těla i ducha

Dalším úžasným relaxem je bylinková koupel. Jestli nemáte ráda bylinky, není nic jednoduššího než si koupit pěnu do koupele dle vašeho gusta, rozsvítit svíčky a jen tak si lehnout do horké vody.

Hýčkejte své tělo. Každý den hydratujte svou pokožku tělovým mlékem. Nezanedbávejte ani obličej, o ten je obzvláště důležité se dennodenně starat. Každý měsíc si zajděte na manikúru, ke kadeřnici a ke kosmetičce. Některé z vás jistě uvítají návštěvu solária, masážního salonu, fitcentra či wellness studia. Dnes je nepřeberné množství možností, jak se nechat opečovávat. Záleží jen na vaší finanční situaci a náladě, co si vyberete.

Pohoda rovná se štěstí?

Když si na sebe skutečně najdete čas, budete se cítit skvěle. Stav těla jistě souvisí se stavem duše a naopak. Nezanedbejte proto ani jednu složku vašeho já. Uvidíte, že vaše pohoda se promítne i do vztahů s vaším okolím. Možná budete zvládat každodenní povinnosti lépe než dříve.

Reklama

Související témata:

Načítám