Hlavní obsah

Náušnice podle tvaru obličeje: Jaký typ bude sedět vám?

Foto: Pandora

Foto: Pandora

Reklama

Touha po zkrášlování těla doprovází lidstvo od nepaměti. Za dobu své existence našlo lidstvo nespočet způsobů, jak kýženého vzhledu dosáhnout. Mezi nejstarší ozdoby, které dokážou podtrhnout přirozený půvab nositelky, patří náušnice. Víte ale, že ke každému obličeji se hodí jiné?

Článek

Pokud se budete při výběru šperků řídit jednoduchými pravidly, dopomůžete si k dokonalé vizáži. Ideální ozdoby totiž zamaskují kulaté tváře nebo zvýrazní lícní kosti. Stačí, když navléknete takové náušnice, které sluší vašemu tvaru obličeje. Připadá vám odraz v zrcadle matoucí? Vyfoťte si selfie, rysy jsou na fotce více zřetelné.

Kulatý obličej 

Plné tváře a nižší širší čelo napovídá, že spadáte do kategorie „kulatý obličej“. Cíl by měl být tedy jasný – musíte ho opticky protáhnout (další tipy, jak zamaskovat kulatou tvář). Tohoto efektu se vám podaří dosáhnout s dlouhými visacími náušnicemi, ale skvělou službu zastanou i ozdoby, které se směrem dolů výrazně rozšiřují. Na kruhy ovšem raději zapomeňte.

Foto: Profimedia.cz

Australská topmodelka Miranda Kerr (36) moc dobře ví, jaké náušnice jí sluší. Ve své šperkovnici ukrývá tedy spoustu pokladů, které kulatý obličej opticky zúží Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara, 399 Kč; H&M, 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 249 Kč; Massimo Dutti, 695 KčFoto: Archiv firem

Srdcový obličej 

Majitelky srdcového tvaru mají širší čelo a špičatější bradu, kterou se snaží spíše upozadit (kterému typu nesluší pěšinka na stranu?). Řadíte-li se mezi ně, vsaďte na středně dlouhé visací nebo elegantní kapkovité šperky. Podtrhnou lícní kosti, a jestliže zvolíte extravagantní zdobené kousky, odvedou zaručeně pozornost od ostré brady.

Foto: Profimedia.cz

Typickou představitelkou srdcového tvaru obličeje je herečka Reese Witherspoon (43). Náušnice ve tvaru kapek si proto velmi oblíbila Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Dyrberg/Kern (prodává Mirror), 3099 Kč; Stradivarius, 199 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 249 Kč; Swarovski, 1790 Kč Foto: Archiv firem

Hranatý obličej 

Odpovídá šířka vašeho čela šířce spodní čelisti? Pak se pyšníte hranatým neboli čtvercovým tvarem obličeje. Své rysy zjemníte zaoblenými či přímo kruhovými náušnicemi, které se letos vrátily na módní výsluní. Slušet vám budou i drobné pecky nebo perličky.

Foto: Profimedia.cz

Herečku Olivii Wilde (35) si určitě pamatujete ze seriálu Dr. House (2004–2012), a protože má čtvercový tvar obličeje, často ji potkáte v kruhových náušnicích Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 199 Kč; Claire's, 179 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Klenoty Aurum (zlato s perlou), 9990 Kč; Tous, 2859 Kč Foto: Archiv firem

Oválný obličej 

Symetrický protáhlý obličej je pro nošení náušnic nejideálnější. Téměř každý tvar šperku na něm vypadá zkrátka fantasticky, jedinou výjimku představují extra dlouhé visací náušnice, které tvář zbytečně prodlouží. Jinak si můžete dovolit vyzkoušet nejnovější trendy a experimentovat!

Foto: Profimedia.cz

Hollywoodská herečka Blake Lively (31) si může s oválným obličejem dovolit jakýkoliv šperk. Nosí výrazné náušnice, kruhy i malé pecky a ve všech vypadá úchvatněFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 399 Kč; Swarovski, 5490 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 244 Kč; Massimo Dutti, 695 Kč Foto: Archiv firem

Jakým tvarem obličeje se pyšníte vy? A které sluneční brýle vám tedy budou slušet? 

Reklama

Načítám