Hlavní obsah

Návštěva: minimalistický byt s velkou terasou

Foto: Jan Přehnal ml.

Foto: Jan Přehnal ml.

Reklama

Velkorysý byt o výměře 130 m2 vznikl spojením dvou bytových jednotek v bytovém domě nacházejícím se v klidné lokalitě v blízkosti centra Zlína. Majitel bytu je zároveň architektem celé rekonstrukce a žije zde s manželkou a dvouletým synem.

Článek

Manželé původně bydleli v jednom ze dvou bytů a čirou náhodou se jim podařilo odkoupit vedlejší byt. „Bylo to v době, kdy byla manželka těhotná, a tak nám koupě vyřešila potenciální problém s nedostatkem místa,“ vypráví o realizaci architekt a zároveň majitel bytu Jan Přehnal mladší.

Důmyslné spojení dvou bytů

„Spojení dvou bytů nepředstavovalo žádné náročné stavební úpravy. Jednalo se pouze o vysazení obou vchodových dveří původních bytů a přistavění nového vstupního prostoru s vchodovými dveřmi. Toto řešení bylo zvoleno i z důvodu případného opětovného rozdělení na 2 bytové jednotky,“ vysvětluje důmyslné propojení bytů architekt i majitel v jedné osobě.

Foto: Jan Přehnal ml.

Ikonické kožené křeslo Butterfly dodává interiéru na lehkosti. Prodává jej třeba e-shop Bonami za 10 099 KčFoto: Jan Přehnal ml.

Interiér je postaven na minimalistickém tvarovém základu se střízlivou volbou materiálů a barev, který jednotně prochází všemi místnostmi, a vytváří tak harmonický soulad v celém bytě. Neutrální barevnost v odstínech bílé, šedé a černé doplňuje textura dřeva. Tato koncepce umožňuje jednoduše pomocí výrazných barev a doplňků měnit atmosféru interiéru s ohledem na roční období, svátky či jiné příležitosti.

Etnické dekorace dodávají šmrnc

Atypickou sedací soupravu ve tvaru U doplňují kulaté stolky ve dvou velikostech, které byly zhotoveny na míru. Zavěšené subtilní police opticky zvyšují strop. Drobné etnické dekorace i vzpomínkové předměty odrážejí osobitý styl majitelů a jejich lásku k cestování.

Praktická linka a velkorysý stůl

Závěsné svítidlo Tim od české sklárny Bomma opticky kotví jídelní stůl v prostoru, skleněné stínidlo podporuje vzdušnost interiéru a zároveň nepůsobí rušivě vůči výhledu do okolní zeleně.

„I přes to, že kuchyňská linka není příliš velká, disponuje velkým úložným prostorem tak, aby se po skončení vaření dalo ihned všechno uklidit,“ pochvalují si praktičnost kuchyně majitelé.

„Ze všeho nejvíc si užíváme společně strávené rodinné chvíle na venkovní terase s krásným výhledem do okolní krajiny, se sklenicí dobrého vína a při degustaci vynikajících pochutin z grilu. Největším zadostiučiněním je pro nás to, že se tady cítíme každý den jako na dovolené,“ říká majitel Jan Přehnal mladší.

Foto: Jan Přehnal ml.

Velká prosklená plocha nabízí neobyčejný zážitek z okolní přírody a boří hranice mezi interiérem a exteriéremFoto: Jan Přehnal ml.

Ložnice s akcenty zlata

Ložnici dominují světlé tóny s akcentem zlata na svítidlech či stolku. Postel je vyrobena na míru z masivu s čalouněným čelem v pískové barvě, které manželům nabízí maximální komfort při večerní četbě.

Vizitka

Architektonické studio JaP architects se sídlem ve Zlíně a Praze poskytuje komplexní spektrum služeb v oblasti navrhování a projektování rodinných i komerčních budov, a to včetně interiérů. Za studiem stojí mnohaleté zkušenosti, mezinárodní úspěchy a profesionální tým odborníků. Jeho vizí je tvorba osobité architektury a designu, který respektuje představy klienta.

Jak se vám líbí minimalistické interiéry?

Reklama

Načítám