Hlavní obsah

Návštěva v bytě, z jehož oken koukáte do nebe

Foto: Svoboda & Williams

Překrásné bydlení vykouzlila z industriálního prostoru majitelka samaFoto: Svoboda & Williams

Reklama

Když majitelka koupila ateliér, byl to úžasný, ale syrový otevřený prostor s holými stěnami a téměř desetimetrovým stropem. Podívejte, jak ho vlastními silami přeměnila v překrásný loftový byt.

Článek

Loft s dispozicí 2 + 1 se nachází poblíž Smíchova, v 6. a 7. patře kompletně zrekonstruované industriální budovy s výraznou architekturou. Přistavěním dvou pater na domu vzniklo celkem 6 ateliérů. „Tento ateliér ve stylu klasických newyorských loftů je skutečně originální konverzí industriální budovy,“ říká Prokop Svoboda z realitní kanceláře Svoboda & Williams s. r. o.

Majitelku oslovilo jak místo, tak prostor o rozloze 150 metrů čtverečních, k němuž náleží krásných 90 metrů čtverečních terasy. Ateliér svépomocí přestavěla na luxusní loftové bydlení, vhodné především pro mladou bezdětnou rodinu. S bytem získala i dobré a přátelské sousedy, což považuje za výhru a přidanou hodnotu jedinečného bydlení.

Foto: Svoboda & Williams

Galerii horního patra lemuje skleněné zábradlí. V otevřeném prostoru je pracovna. Točité schodiště vedoucí na terasu je pěkným dekorativním prvkemFoto: Svoboda & Williams

Zapuštěné schody jako ozdoba

Majitelka se rozhodla ponechat prostor otevřený. V dolním patře najdete otevřený obývací prostor s kuchyní, koupelnou se sprchovým koutem, místnost pro pračku a sušičku, šatnu a další úložné prostory. V horním patře je relaxační zázemí s pracovnou, ložnice, šatna a druhá koupelna s vanou. Galerie je lemována skleněným zábradlím a vede na střešní terasu s překrásným výhledem na údolí Vltavy. Patra jsou spojena originálním schodištěm. Jedna strana loftu je prosklená, takže máte pocit, že jste v přírodě. Majitelka si pochvaluje, že bydlení je útulné a je jí v něm dobře.

Foto: Svoboda & Williams

Zapuštěné schodiště. Je elegantní a prostoru sluší, ač na pohled nevypadá, je dostatečně prostorné a bezpečné. Je největší chloubou majitelkyFoto: Svoboda & Williams

Technické řešení bylo výzvou

Veškeré vybavení si navrhovala sama. Svoje představy a návrhy malovala na papír a dávala k realizaci. Návrhy dělala sama, bez pomoci architekta, neboť podle ní ani sebelepší architekt nedodá prostoru to domácí. „Sice jsem měla představu, jak to chci mít, ale vymyslet technické řešení bylo často dost obtížné. Byla jsem však důsledná a požadovala, aby vše sedělo, i za cenu toho, že se muselo zasahovat do už hotového díla. Dnes bych nic neměnila, jsem tu moc spokojená,“ říká majitelka.

Foto: Svoboda & Williams

Spodní patro. Vchod do bytu je přes tuto miniaturní předsíň. Zrcadlové dveře vedou do šatnyFoto: Svoboda & Williams

Vzduchotechnikou to začalo

Jelikož v bytě nelze otevřít okna, muselo se začít nákupem vzduchotechniky a zvlhčovače vzduchu. To představovalo docela velkou investici. Pak přišlo na řadu budování jednotlivých místností a jejich vybavování. Vybudováním stěny vznikl prostor pro šatnu a malou předsíň. Zasouvací dveře mají zrcadla, je to hezké a praktické. Ke dveřím dala majitelka vkusné křesílko značky Flamant, aby se nemusela obouvat vestoje.

Foto: Svoboda & Williams

Obývací pokoj z výšky. Až se z ní točí hlava, ale je to krásaFoto: Svoboda & Williams

Obývací prostor není přehlcen nábytkem. Díky tomu vynikne sedací souprava značky Decoland, místo skříněk zvolila majitelka praktické police. Jídelní stůl pořídila v Ikea a doplnila jej židlemi značky Vitra.

Foto: Svoboda & Williams

Kuchyňská linka Miele se spotřebiči. Elegantní, praktická, dokonalá. Tomu odpovídá i její cenaFoto: Svoboda & Williams

Poměr cena – výkon

V bytě je řada designových kusů nábytku, ale také sériový nábytek z Ikea (jídelní stůl). Zde se majitelka řídila poměrem cena – výkon, kdy i za rozumné peníze získala dobrou kvalitu. Kupovala věci tak, aby se doplňovaly.

Foto: Svoboda & Williams

Na stěnách ložnice je tapeta v příjemných uklidňujících barvách s jemným vzoremFoto: Svoboda & Williams

Vestavěné skříně a designový nábytek v koupelně byl vyroben na míru. Interiér vkusně doplňují designová svítidla Artemide, pro bytové doplňky (tapety, křesla... ) zašla majitelka do prodejen s holandskou značkou Flamant. Chloubou bytu je obrovská terasa, která je vybavena nejen nábytkem značky Hartman, ale hlavně osazena zelení. Majitelka prý sama vytahala všechny pytle s hlínou do 6. patra.

Foto: Svoboda & Williams

Koupelna s vanou. Zcela netradiční řešení vymyslela majitelka pro koupelnu: vanu umístila do prostoru a stěny ozdobila obrázky a fotografiemiFoto: Svoboda & Williams

Tak jak se vám takové bydlení líbí? Zdá se vám loftový byt praktický?

Reklama

Načítám