Hlavní obsah

Návštěva v ryze pánském loftu: Industriální styl může být útulný!

Foto: Alain Brugier (17x)

Loft s rozlohou sto metrů čtverečních tvoří jeden velký celek, který se ze spodního patra otevírá do mezaninuFoto: Alain Brugier (17x)

Reklama

Mladý právník měl o svém novém domově poměrně jasnou představu. Žije sám, a proto chtěl vytvořit interiér v ryze pánském duchu, zároveň měl být útulný, aby se v něm dobře cítil on i jeho návštěvy.

Článek

Podkrovní loft velký sto metrů čtverečních se nachází v jižní části pulzujícího São Paula a zcela odráží charakter svého majitele. Autorem přestavby i zařízení interiéru je uznávaný brazilský designér Diego Revollo, jehož práce se vyznačuje mnohdy odvážným mísením různých stylů, které ale ve výsledku tvoří harmonický celek. Stejný princip uplatnil i u tohoto projektu: „Snažil jsem se najít rovnováhu mezi industriálním rázem a požadavkem na útulnost, praktičnost a pohodlnost,“ říká Diego.

Zbourat a začít znovu

Vše začalo kompletní přeměnou dispozic, neboť loft byl původně příčkami rozdělen do několika menších místností. Veškeré dělicí prvky byly odstraněny, a vznikl tak otevřený prostor jak v přízemí, tak mezaninu. Kromě toho zmizela velká kachlová kamna, která stála na místě dnešní pohovky, i stylově nevyhovující koberce.

Foto: Archiv studia

Ve spodním patře vznikl obývací pokoj spojený s kuchyní a na ni navazující jídelní částíFoto: Archiv studia

Sloučení v jeden velký celek se stalo klíčovým prvkem a základním kamenem vedoucím k maximální spokojenosti nového majitele. Spodní patro se tím proměnilo v obývací pokoj s kuchyní a jídelní částí, v mezaninu má majitel ložnici spojenou se šatnou i koupelnou. „Toužil jsem po moderním a současně praktickém bydlení a otevřený loft obě tato kritéria skvěle splňuje. A také jsem trval na vaně,“ dodává k tomu pán domu.

Vše bylo promyšleno do posledního detailu a úspěšný mladý muž si v jihoamerické metropoli užívá bydlení v newyorském stylu.

Foto: Archiv studia

Kovové prvky včetně schodiště vedoucího do mezaninu natřeli černěFoto: Archiv studia

Mužská záležitost

Pánský element zastupují v interiéru zejména barvy – prim tady hraje černá, kterou lehce zjemňuje šedá. Černě natřeli veškeré kovové prvky včetně schodiště a zábradlí, šedá pak dominuje některým zařizovacím předmětům a především stěnám a stropu. Aby zachovali industriální charakter loftu a vtiskli mu žádaný pocit tepla a pohodlí, zvolili na povrchy pohledový beton. Tím rovněž ošetřili původní cihly, které při rekonstrukci odhalili a nechali přiznané. V koupelně pak použili speciální pryskyřici, která je odolnější proti vlhku.

Černo-šedou barevnost rozbíjí nepřehlédnutelná žlutá komoda ve vstupní chodbě i výrazná masivní dřevěná deska v kuchyni, z níž je vyroben jídelní stůl. I zde se projevila designérova záliba v mísení stylů a rustikální borovicovou desku zasadil do moderní kuchyňské linky z nerezové oceli.

Foto: Archiv studia

Dřevěná deska je zasazena do ocelové kuchyňské linky (Mekal), odlišné materiály tvoří působivou kombinaciFoto: Archiv studia

V soukromí, a přesto na odiv

V mezaninu na první pohled zaujme netradičně řešená koupelna. Ta je od zbytku místnosti oddělena jen prosklenou stěnou, od ložnice ji pak opticky odděluje „levitující“ deska vyrobená z dřeviny Sucupira, do které je důmyslně zasazeno umyvadlo i úložné zásuvky. Celý prostor je díky tomuto řešení maximálně vzdušný, čemuž dále napomáhá i oboustranné zrcadlo zavěšené u stropu „koupelnového koutu“.

Nízké čelo postele navrhl ve svém designérském studiu sám Diego Revollo. Po obou stranách pak visí noční stolky, kterým stejně jako úložným prostorům v majitelově šatně a komodě s televizí na protější straně vévodí černá barva.

Foto: Archiv studia

Vana byla majitelovým výslovným přáním, oddělena je skleněnou stěnou i oboustranným zrcadlem u stropuFoto: Archiv studia

Jak se vám líbí?

Reklama

Načítám