Hlavní obsah

Návyková dobrota: Banánový chlebíček sypaný ořechy

Foto: autorky

Foto: autorky

Reklama

Milovníci sladkých snídaní nebo odpoledních kafíček si nesmějí nechat ujít tuto lahodnou dobrotu. Propadnou jí už při prvním soustu.

Článek

Banánům sluší kakao. Proto nesmí chybět ani v tomto vláčném, nadýchaném moučníku. Předem si ale rozmyslete, jestli se do něj pustíte – je návykový!

Banánový chlebíček s kakaem

Na 1 chlebíček budete potřebovat: 3 vyzrálé banány (1 banán o váze asi 110 g), 100 g krupicového cukru, 2 vejce, 60 ml oleje, 200 ml mléka, 30 g kakaa, 1 sáček prášku do pečiva, 320 g polohrubé mouky, velkou hrst nadrcených lískových ořechů na posypání

Postup: Dva banány vložte do mísy a vidličkou rozmačkejte na kaši. Přisypte cukr a důkladně propracujte s banánem. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte olej a mléko a prošlehejte metlou.

V druhé míse promiste kakao, prášek do pečiva a mouku. Sypkou směs zapracujte do tekuté banánové hmoty. Umíchejte hladké těsto a nalijte jej do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Zbylý banán podélně překrojte a položte na těsto ve formě. Posypte ořechy a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi hodinu, dokud nebude chlebíček pevný a špejle bude po zapíchnutí suchá.

A jaká je vaše závislost?

Reklama

Načítám