Hlavní obsah

Nebojte se šortek! Dají se nosit kamkoliv a jsou trendy

Foto: LookStudio, Shutterstock.com

Foto: LookStudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V šortkách můžete působit sportovně i elegantně. Se silonkami je můžete nosit už teď, a to, že v nich pak budete chodit v pracovní dny i o víkendech celé léto, už ani nezdůrazňujeme. Jaké si vyberete vy?

Článek

Kraťasy už nejsou jen pro chlapce běhající s prakem po lese, ale i pro ženy, které vyznávají aktivní způsob života, mají styl a nechtějí pořád sedět s nohou přes nohu.

Sukně, nebo nohavice?

Naprosto skvělým vynálezem jsou kratičké šortky, které vypadají jako sukně. Můžete je obléknout na všechny události, kam se dá nosit minisukně, ale budete se cítit o něco volnější ve svém pohybu, protože: můžete se předklonit, šortky se ve větru nezvednou, nezastrčíte si je na záchodě do kalhotek, můžete sedět jako kluk.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): vyšívané šortky, 1299 Kč, šortky s volánem, 699 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): květinové šortky, 599 Kč, černé volánové šortky, 799 Kč, obojí MangoFoto: Archiv firmy

Krátké kalhoty, dlouhé nohy

Ani šortkám se letos nevyhnul trend vysokého pasu. Pokud si tedy pořídíte kraťasy, které zapínáte pod žebry, využijte všech jejich (a svých) předností. Top zastrčte, ať dámský pas vynikne, a u tohoto střihu se nemusíte bát nejkratší možné délky nohavic. Ale pozor, i u zatraceně krátkých šortek rozhodně platí, že vám nemá koukat zadek. I pokud jste na něj patřičně hrdá, „rýha” pod půlkami má zůstat skryta pod oblečením.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): pruhované šortky, 799 Kč, šortky s mašlí, 699 Kč, obojí H&MFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): štrasované šortky, 899 Kč, fuchsiové šortky, 599 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Ani jeden rok bez denimu

Už je to tak. Denim je stálicí ve všech částech šatníku. Asi jediné, co se z něj běžně nenosí, jsou ponožky a šály. Džínové šortky patří mezi ty nejpohodlnější a dají se kombinovat jak s úplně obyčejným bílým tričkem, tak s romantickou halenkou. Snad jen, když je přes třicet stupňů, doporučujeme džínovinu vyměnit za něco lehčího.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): lacláče, 1429 Kč, šortky s výšivkou, 849 Kč, obojí Only (prodává Zoot)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šortky s vysokým pasem H&M, 499 Kč, roztrhané šortky Asos, 1200 KčFoto: Archiv firem

Krajky ven

Zdá se vám, že v krajkových šortkách budete vypadat jako v pyžamu? Omyl. Jen musíte vědět, jak je nosit. Spojení krajky s nějakým pevnějším svrškem nebo s pánskou košilí z vás udělá módní ikonu. Nohavice zakončené krajkou navíc vypadají skvěle, když přes ně máte delší tričko a krajka vykukuje jen tak mimochodem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): bílé krajkové šortky Zara, 1299 Kč, černé šortky se síťkou H&M, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: černé krajkové šortky, obojí 750 Kč, AsosFoto: Archiv firmy

Bermudy

Jestli si netroufáte na takové spartakiádní kraťásky, zkuste bermudy. Ty se vyznačují délkou okolo kolen, ať už nad, nebo pod ně. A dá se jimi vykouzlit super komfortní a elegantní model. Výborně vypadají skládané nohavice nebo široké, které opět působí jako sukně, kterou vám ale vítr nezvedne nad hlavu :-).

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): modré bermudy Cos, 1860 Kč, bavlněné bermudy Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): široké bermudy, 1700 Kč, vzorované bermudy, 810 Kč, obojí CosFoto: Archiv firmy

Tip na závěr: Máte doma milované, pohodlné kalhoty, které už mají vytahaná kolena, nebo jsou u kotníků úplně rozdrbané? Vezměte do ruky nůžky a vyrobte si šortky na toto léto samy!

Reklama

Načítám