Hlavní obsah

Nečekejte na Velikonoce! Tenhle letní vajíčkový salát musíte ochutnat

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná se to zdá jako protimluv – svěží vajíčkový salát. Ale jde to a je vynikající. Suroviny na něj máte dost možná doma v lednici, a i kdyby ne, pořídíte je za pár korun. Takže se toho nebojte! Je skvělý jako svačina, večeře i jako příloha k masu.

Článek

Krása se skrývá v jednoduchosti a tenhle salát je toho důkazem. Jen si to představte – aromatický a svěží řapíkatý celer, šťavnaté jablko a to vše doplní pořádná dávka bílkovin v podobě vařených vajec. Už se vám sbíhají sliny?

Vajíčkový salát s celerem a jablkem

Na 4 porce potřebujete: 4 vejce, 2 stonky řapíkatého celeru, ½ šťavnatého jablka, 4 lžíce majonézy, 3 lžíce bílého jogurtu, 1–2 lžíce limetkové šťávy, sůl, hrubě mletý pepř

Postup: Vejce uvařte natvrdo – jestli je vkládáte do studené vody, trvá to osm minut varu. Řapíkatý celer nakrájejte na drobné kousky, pokud jsou stonky silnější, radši je nejdřív podélně rozřízněte. Jablko vyberte šťavnaté a spíš kyselejší než jen sladké. Zbavte ho jádřince a nakrájejte na stejně velké kousky jako celer. Uvařená vejce prudce zchlaďte ve studené vodě, aby se lépe loupala. Pak je nakrájejte na menší kousky a spolu s celerem a jablkem dejte do mísy. Přidejte majonézu, jogurt a limetkovou šťávu. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Tip: Majonézu použijte určitě domácí podle našeho receptu: je vynikající a hotová za pět vteřin. Když všechny ingredience nakrájíte hodně nadrobno, můžete salát použít i jako pomazánku.

Zdá se vám tato kombinace příliš divoká? Nebojte se a přece jen ji vyzkoušejte. Salát si zamilujete!

Reklama

Načítám