Hlavní obsah

Nechte se bavit prezidentem smíchu!

Foto: Thinkstock

Přijďte se pobavit na festival smíchuFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O herci Pavlu Zedníčkovi se říká, že je nesmírně činorodý a chvíli neposedí. Co právě chystá? Mimo jiné i festival smíchu v Novém Městě nad Metují! A svou funkci prezidenta smíchu vzal opravdu vážně!

Článek

Herec, moderátor a dabér Pavel Zedníček, který si svým humorem v televizi i ve filmu získal širokou veřejnost, byl před devíti lety osloven ředitelkou festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu, aby se stal jejím prezidentem. Zedníček se zkušenostmi valašského ministra Všeho (na kterého ho pasoval valašský král Bolek Polívka - pozn. red.), dlouho neváhal a nabízenou funkci přijal. Na otázku, co všechno je s prezidentováním spojeno, s humorem sobě vlastním odpověděl: „No, nesedím a nečekám, až to tam všichni kolem mě udělají, nemám na to žádný tým jako pan Klaus, který si sedí na Hradě a rozdává úsměvy, já tým nemám, já musím tvrdě makat a makat.''

Termín festivalu v Novém Městě nad Metují byl letos přesunut z podzimu do červnových dní, což Pavel Zedníček sám potvrdil: „Vsunul jsem ten festival mezi dětský zlínský a ten velký karlovarský, aby to zájemci o film měli jednodušší a jen se tak postupně přesouvali.'' Vedle toho ho čekají ještě dotáčky na rodinném televizním seriálu Špačkovi v síti času, který točí režisér Karel Smyczek.

Na konci prázdnin začne zkoušet novou komedii Viktor a Viktorie s Janou Paulovou a dalšími herci v Divadle Kalich. A kam se chystá na dovolenou? „V létě si jdu zahrát tenis nebo se jdu potopit, mám potápěčský kurz, ale teď jsem rok pod vodou nebyl, už mě trošku svědí zadek, tak někam vyrazím s Hančou (Hanka Kousalová, jeho životní partnerka - pozn. red.), ona se také potápí, tak pojedeme spolu na podzim do Thajska.“

Než zmizí Pavel Zedníček na chvíli z Česka, můžete se s ním potkat na Novoměstském hrnci smíchu v Novém Městě nad Metují od 12. do 19. června, kam se mu letos podařilo přilákat fotbalisty zahrát si tenis a nepůjde o žádné malé hvězdy, ale o Milana Baroše a Patrika Bergra.

Reklama

Načítám