Článek
Dnes pro vás máme spoustu inspirace na dokonalé letní pomazánky od zpěvaček, které jsou i skvělé kuchařky. Tak honem na ně!
Škvarková s křepelčími vejci od Evy Pilarové
Kuchařky Evy Pilarové a její dokonalá domácí kuchyně jsou svou kvalitou všeobecně známé. Chcete důkaz? Tady je! „Čtenářům přeji dobrou chuť,“ nezapomněla dodat paní Eva.
Potřebujete: 250 g škvarků, 1 lžičku kremžské hořčice, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 větší sladkokyselou okurku, 8 uvařených křepelčích vajíček (mohou být dvě slepičí), pepř a sůl dle chuti
Paní Eva vsadila na tradiční škvarky. A výsledek? Famózní!
Postup: Škvarky pomelte na masovém strojku, přidejte hořčici, na malinké kousky nakrájenou sladkokyselou okurku, nakrájená vařená vejce, ochuťte pepřem a solí, smíchejte. Mažte na chléb a podávejte.
Pomazánka ze Strakonic od Hanky Křížkové
„Je to rodinná pomazánka, už ani nevím, kdo a kdy ji udělal první. Je rychlá, dobrá a lehce pikantní,“ prozradila nám o receptu Hanka, která spolu s Marií Formáčkovou nedávno vydala kuchařku U stolu s Hankou Křížkovou. Ani následující pomazánka v ní nemohla chybět.
Potřebujete:400 g turistického salámu, 200 g nakládaných okurek, 4 natvrdo uvařená vejce, 2 malé majonézy, 1 skleničku sterilované zeleninové směsi, 1 lžíci plnotučné hořčice, sůl a pepř
Pokud hledáte rychlý tip na pohoštění, tahle pomazánka vás nezklame
Postup: Salám, okurky, zeleninovou směs a vejce umelte na strojku na maso. Přidejte hořčici, majonézu a vše smíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte na chlebíčkové vece. Zdobte dle vlastní fantazie (petrželkou, cherry rajčátkem, plátkem vajíčka, kyselou okurkou...).
Kuřecí pomazánka od Heidi Janků
„Já osobně dělám tuto pomazánku jednou za čas, kdy nestíhám vařit. Můžete na ni využít i zbytky pečeného nebo grilovaného kuřecího masa. Vařené je ale nejlepší,“ přidává na úvod tip ke své oblíbené pomazánce zpěvačka Heidi Janků.
Potřebujete: asi 200 g vařeného kuřete ( můžou být i zbytky pečeného nebo grilovaného, ale vařené je nejlepší), 1 jogurt, 1–2 lžíce majonézy, pepř a sůl, případně jablko, sterilovaný celer nebo broskev
Pomazánka, nebo salát? Rozhodnutí je na vás. My zvolili pomazánku – s kousky jablek
Postup: Kuře oberte, nakrájejte na malé kousky, zalijte jogurtem smíchaným s majonézou, ochuťte a zamíchejte. Je to ideální pomazánka na jednohubky! Pokud chcete podávat v miskách jako kuřecí salát, můžete přidat na drobné kousky nakrájené jablko nebo celer či broskev. „Tím vlastně i hmota nabude, takže když příjde víc hostů, než jste čekali, nepřekvapí vás to,“ dodává Heidi.
Tajemná pomazánka od Jany Rychterové
Šansoniérka a písničkářka Jana Rychterová si odskočila z natáčení nového CD pro děti Zpívací písničky, aby se s vámi podělila o recept na Tajemnou pomazánku. „Je jednodnoduchá a název má podle toho, že její tajemnou zvláštní chuť vytváří dýňový olej, který většina lidí nedokáže identifikovat.“
Potřebujete: Uzené šproty nebo uzenou makrelu, 2 termizované sýry, najemno nakrájenou cibulku, lžíci dýňového oleje, hroznové víno na ozdobu
I z několika málo surovin lze vykouzlit pomazánku protkanou tajemstvím
Postup:Vše smíchejte a podávejte na plátku pečiva, ozdobené kuličkou hroznového vína.
A jaké pomazánky vedou u vás doma?