Hlavní obsah

Nejerotičtější zóny ženského těla? Překvapí vás, jaká funguje nejlépe

Foto: Okssi, Shutterstock.com

Foto: Okssi, Shutterstock.com

Reklama

Ženské mozky jsou eroticky stimulovány více než ty mužské. Věříte tomu? Ode dneška byste měli. Ve světě milování, slasti a orgastické blaženosti existuje jen jedna primární erotogenní zóna!

Článek

Ženské erotogenní zóny? Těch je hned několik. Mezi ty nejznámější patří ňadra, prsní dvorce, bradavky a klín. Třeba dvorce jsou napěchovány těmi nejjemnějšími nervovými zakončeními. Už jednoduché kroužení dobře navlhčenými konečky prstů kolem prsních dvorců přináší bohaté výsledky. A co takové bradavky?

Ňadra a klín? Poslední zastávka!

Každá z nich je tvořena erektilní (topořivou) tkání, která na sexuální dráždění odpovídá způsobem stejným jako mužský pohlavní úd. Suma sumárum, pokud milenec zná aspoň něco málo z anatomie ženského těla, nemělo by mu dosažení dobrého a uspokojujícího sexuálního styku dělat potíže. Mnozí pánové však zapomínají, že fyzický dotek „ve správný čas na správném místě“ není alfou a omegou. Platí totiž, že nejerotičtější ženskou zónou je mozek! Toužíte po vysvětlení?

Foto: bezikus, Shutterstock.com

Mozek má se sexem společného více, než si myslíteFoto: bezikus, Shutterstock.com

Které místo nejvíc dráždit?

Vědci z McGillovy univerzity v Kanadě, jejichž experiment byl uveřejněn v odborném časopise Journal of Sexual Medicine, provedli experiment s 20 muži a 20 ženami. Každý respondent byl vystaven erotickým klipům, během nichž se mozky všech zúčastněných monitorovaly s pomocí dvou skenerů.

Ten první přitom sledoval stimulaci a aktivitu mozku, zatímco druhý se vyloženě zaměřil na úroveň vzrušení. Aby výzkumníci měli co nejpřesnější údaje, zajímali se i o tělesnou teplotu dobrovolníků. (Ta stoupající je totiž jasným znakem toho, že se s tělem „něco děje“.)

To jediné, co žena potřebuje

Zatímco rozdíl mezi běžnou aktivitou mozku mužů a žen nebyl masivní, vědci zaznamenali stálou nerovnováhu v momentě, kdy ženy začaly být vzrušené. Jak se ukázalo, dámský mozek je oproti tomu mužskému mnohem více stimulován, a podle vědců lépe reaguje na sexuální podněty! Zároveň je „vybaven“ pestřejší představivostí – a když chce, přesvědčí tělo k sexuální odezvě „na první dobrou“, tedy rychleji, smyslněji a chlípněji.

Qazi Rahman, akademik z Ústavu psychiatrie na King's College of London, který se zabývá studiem biologie a sexuální orientací s důsledky na duševní zdraví, tento experiment komentoval slovy, že určitě bude zapotřebí dalšího výzkumu, aby bylo možné vyvodit nějaké další konkrétní závěry o složité povaze ženského vzrušení.

Podle něj je však zjištění, že ženy mají silnější vztahy mezi mozkem a genitáliemi, nesmírně zajímavé. Pro časopis The Times se dokonce nechal slyšet, že zmíněná studie patří k průlomovým a inovativním.

Ideální stav? Když mozek a tělo spolupracují

Na druhou stranu se není čemu divit. Některé reakce sexuálního vzrušení vznikají tehdy, aniž bychom se druhého dotýkali, třeba při zrakových, sluchových a čichových podnětech nebo prostě jenom tak, při přemýšlení o sexu. Četba knihy, film, ale klidně i pouhá vzpomínka nebo myšlenka často podnítí neodolatelnou touhu po sexu. V tomto směru je lidský mozek opravdu velkou neznámou a žádá si další a další vědecké experimenty. Třeba se někdy, za pár let, dočkáme konečného rozuzlení.

A jaká je vaše nejspolehlivější erotogenní zóna?

Reklama

Načítám