Hlavní obsah

Nejlepší seriály do karantény: Tyhle by vám neměly uniknout

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Čas strávený před televizí rozhodně nemusí být nuda, když víte, po jakém seriálu sáhnout. Tohle jsou naše top tipy z redakce. Pozor, jsou vysoce návykové!

Článek

Dokážete si představit karanténu bez seriálů? To se vám nestane, protože jsme pro vás přichystali deset tipů na ty nejlepší. Najdete tu zahraniční novinky i české starší série, které stojí za to. Historické drama, thriller, komedie i reality show o tom, zda je láska slepá. Co si vybrat jako první?

1. The Crown (Koruna)

Jestli milujete výpravné historické seriály a baví vás britská královská rodina, potom prostě na The Crown musíte koukat! Tento seriál z dílny Netflixu (2016–2020) představuje život současné britské panovnice. Vše začíná její svatbou s princem Philipem (98) a postupně by seriál měl mapovat nejdůležitější události britské společnosti i politiky druhé poloviny dvacátého století. Seriál tedy není pouze o životě královny, ale velice pěkně popisuje i moderní dějiny. V současné době jsou venku první tři série (poslední končí rokem 1976), ve čtvrté, která by měla mít premiéru letos, se představí už i princezna Diana (†36).

Foto: Profimedia.cz

Čtvrtá řada seriálu se už natáčí, tohle je snímek seriálové princezny Diany, kterou ztvárnila herečka Emma Corrin Foto: Profimedia.cz

2. Grace a Frankie

Desítky let se Grace (Jane Fonda, 82) a Frankie (Lily Tomlin, 80) staraly o své manžely právníky a rodinu a těšily se, jak si užijí klidný důchod. Manžílci jim ovšem nachystají překvápko – dají jim kopačky a dámám se zhroutí svět. Jsou každá jiná, ale nakonec začnou bydlet spolu a rozjedou spolu byznys. První díl vyšel v roce 2015 a k dispozici je už šest sérií. Pozor, tento seriál na Netflixu chutná nejlépe s vychlazeným martini!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Hlavní hrdinky Jane Fonda a Lily Tomlin alias Grace a FrankieFoto: Profimedia.cz

3. Peaky Blinders (Gangy z Birminghamu)

Dobový seriál z období po 1. světové válce vás potěší napínavými zápletkami, krásnými kostýmy i prostředím.  A musíme zmínit i bonus v podobě nesmírně sexy hlavního hrdiny, kterého hraje Cillian Murphy (43)! První řada vyšla v roce 2013 a šesté bychom se měli dočkat v roce 2021, zatím si znalosti můžete doplnit na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Úplně vpravo je Cillian Murphy, uprostřed Joe Cole a vlevo Paul AndersonFoto: Profimedia.cz

4. Lucifer

A další sexy hlavní hrdina. Samotný Ďábel si odskočí z pekla na Zemi, kde začne spolupracovat se sympatickou policistkou z oddělení vražd. Klasická kriminálka, kdy každý díl přináší nový případ, je zároveň propletená událostmi mezi nebem a zemí. Zábavná a vtipná oddechovka má už čtyři série (od roku 2016) dostupné na Netflixu a v plánu je další!

Foto: Profimedia.cz

Hlavní hvězdy seriálu Lauren German a Tom EllisFoto: Profimedia.cz

5. Love Is Blind (Láska je slepá)

Nejde o seriál, ale desetidílnou reality show, zkoumající, zda je láska opravdu slepá. Patnáct mužů a žen randí v samostatných buňkách, kde se nemůžou vidět, ale jen slyšet. Nečekejte žádnou intelektuální zábavu, ale spíš sondu do vztahů, u které budete napnutí kroutit hlavou a čekat, co přinese další díl. Komu z párů se podaří za měsíc seznámit, zamilovat a dokonce se i vzít? Na českém Netflixu šlo za poslední týden o nejsledovanější show.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Speed, jedna z účastnic reality show Love Is BlindFoto: Profimedia.cz

6. Sex Education (Sexuální výchova)

Na první pohled pubertální komedie o problémech šestnáctiletých s láskou a sexem, ovšem Sexuální výchova má mnohem hlubší význam. Otis si ve škole otevře undergroundovou sexuální poradnu, ve které čerpá ze zkušeností své matky terapeutky, a radí svým spolužákům. Na přetřes tu samozřejmě přicházejí témata jako „jak to mám udělat, abych se mu líbila“, ale také mnohem tabuizovanější problémy, například vyrovnání se s vlastní homosexualitou. Pobaví vás britský humor a skvělý výkon legendární Scullyové ze seriálu Akta X – Gillian Anderson (51), která hraje právě Otisovu matku. Nový seriál je na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Gillian Anderson v seriálu Sexuální výchova Foto: Profimedia.cz

7. Bez vědomí

Český šestidílný seriál v hlavní roli s Táňou Pauhofovou (36) a Martinem Myšičkou (50) se odehrává v roce 1989. Viktor záhadně zmizí a jeho žena Marie se snaží najít pomoc v Českolovensku na sklonku sametové revoluce. Tohle špionážní drama vás vtáhne do děje a nepustí. Najdete ho ve videotéce HBO GO.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu Bez vědomí můžete vidět Táňu Pauhofovou (vlevo) a Lenku Vlasákovou Foto: Profimedia.cz

8. Až po uši

Jeden ze starších seriálů (první série vyšla v roce 2014, druhá 2017), ale je tak dobrý, že bychom se na něj podívali klidně znovu. Děj s humorem líčí propletené osudy hlavních hrdinů – Anny Geislerová (43), Jitky Čvančarové (42), Jiřího Havelky (39), Hynka Čermáka (47), Anny Polívkové (41), Lenky Krobotové (43) nebo Stanislava Majera (41). Nic drastického, prostě vztahy. Sledujte na HBO GO.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdy seriálu Až po uši (zleva): Jana Švandová, Anna Polívková, Jana Kolesárová a Anna GeislerováFoto: Profimedia.cz

9. Most!

Dycky Most, i v karanténě! Jestliže vám tato osmidílná série (2019) utekla, doplňte si znalost v archivu České televize, kde můžete zhlédnout všechny díly. V hlavních rolích jsou skvělí Martin Hoffman (42), Erika Stárková (35) a Zdeněk Godla (44). Seriál se tváří jako komedie, ale řeší i hlubší problémy, hlavně rasovou diskriminaci. V jednu chvíli se smějete a druhou je vám do pláče. Takový seriál nemá v českých vodách obdoby!

Foto: Profimedia.cz

Erice Stárkové v seriálu Most! propůjčil hlas Jan CinaFoto: Profimedia.cz

10. Ozark

Rádi něco temnějšího? Zkuste Ozark (od 2017) s Jasonem Batemanem (51) v hlavní roli i režii. Martin Byrde žije s rodinou spokojeně v Chicagu a živí se jako finanční poradce. Jeho firma mimo jiné pere mafiánské peníze. Věci se ale trochu zvrtnou a Byrdovi musí narychlo opustit pohodlný život a přestěhovat se k jezeru Ozark. Po krku jim jde nejen drogový kartel, ale i místní policie a vlastně skoro každý. Poslední, třetí série vyšla koncem března na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Julia Garner a Jason Bateman v seriálu OzarkFoto: Profimedia.cz

Ne všechny nominované seriály naší redakcí se sem dostaly, ale mrkněte určitě i na seriálové novinky, o kterých jsme psaly v lednu

Reklama

Načítám