Hlavní obsah

Nejlepší seriály pro ženy, které si nenechte ujít

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Milujete zajímavé příběhy o ženách a seriály jako Sex ve městě, Přátelé nebo Gilmorova děvčata budete zbožňovat asi už navždy? Zkuste dát prostor novinkám – určitě vás alespoň pár z nich potěší. Které za čas strávený před televizí opravdu stojí?

Článek

Připravili jsme pro vás plán na dlouhé zimní večery – dohnat, co vám uniklo ve světě seriálů. Následující díla mají jedno společné: hlavními hrdinkami jsou ženy. Jde o příběhy ze zahraniční produkce a vybere si každá z vás, ať už preferujete romantiku, nebo spíš drama.

Cizinka

Hlavní postavou je zdravotní sestřička Claire Randall (Caitriona Balfe, 39), která se skrze magické menhiry náhodou přenese z roku 1945 do roku 1743. Tím začíná její dobrodružství v minulosti a často jí u toho půjde o život. Okolnostmi je donucena vdát se za Jamieho Frasera (Sam Heughan, 38) – a zbytek už vám nebudeme prozrazovat.

Prvních šestnáct dílů bylo možné vidět už v roce 2014 a právě teď zbývají tři epizody do konce čtvrté série. A co je nejlepší? Tvůrci potvrdili další dvě řady a miliony fanoušků po celém světě si oddychly. Příběh vychází z knih Diany Gabaldon (66) – první vyšla už v roce 1991 a nese stejný název jako jeho zpracování.

Seriál se stal hitem už od začátku – a to nejen proto, že Jamieho hraje asi největší fešák pod sluncem! Historický a napínavý příběh zasazený do nádherné skotské a později i americké přírody 18. století vás dostane. Můžete ho sledovat na Netflixu, starší díly chytnete i na Prima Love.

Foto: Profimedia.cz

Claire a Jamie tvoří nádherný pár. Škoda že v reálu jsou jen kamarádi! Nalevo je moment z první řady seriálu, snímek vpravo zachycuje představitele hlavních rolí v říjnu 2018, kdy startovala čtvrtá řadaFoto: Profimedia.cz

Čas čarodějnic

Máte rády sérii „Stmívání“ (2008–2012) a všechny příběhy, v nichž se vyskytují upíři, démoni či čarodějky? Pak si nenechte ujít novinku „Čas čarodějnic“. Hlavní hrdince, čarodějce a historičce Dianě Bishop – hraje ji australská herečka Teresa Palmer (32) – se do rukou náhodou dostane dávno ztracená Kniha života, kterou touží získat upíři i démoni.

I tento seriál má knižní předlohu – úspěšnou stejnojmennou trilogii Debory Harkness (53). Je to krásná a napínavá podívaná, děj se odehrává v dechberoucím prostředí anglického Oxfordu a italských Benátek. A uvidíte, že upír v podání Matthewa Goodea (40) vás nakonec okouzlí – dejte tomu tak tři díly! První série o osmi pokračováních měla premiéru loni na podzim a můžete ji zhlédnout na HBO Go, druhá a třetí řada jsou zatím ve fázi příprav.

Foto: Profimedia.cz, HBO.cz

Upíra Matthewa ztvárnil Matthew Goode, čarodějku Dianu Teresa Palmer. Snímek vpravo je z první řady seriálu, kde hrají zamilovanou dvojiciFoto: Profimedia.cz, HBO.cz

Příběh služebnice

Celou dobu, kdy budete nehnutě sledovat Junin příběh, si budete říkat: „Co když se to opravdu jednou stane?“ Na území bývalých Spojených států existuje nová země s názvem Gileád. Protože lidstvo pomalu ztrácí schopnost reprodukce, z žen, které jsou plodné, se stávají služebnice. Jsou umisťovány do rodin velitelů, s nimiž jsou povinné mít děti – v podstatě jsou z nich sexuální otrokyně.

Hlavní hrdinkou je June Osborne, ztvárnila ji Elisabeth Moss (36). Obdivuhodný výkon předvádí i Joseph Fiennes (48), který hraje záporáka, velitele Freda Waterforda. Příběh je adaptací stejnojmenné knihy Margaret Atwood (79) z roku 1985 a podívat se můžete už na dvě řady (2017–2018) na HBO Go. Příběh June můžete teď sledovat i od začátku na ČT2 – doženete to tak právě včas na třetí sérii, která by měla být uvedena ještě letos.

Foto: Profimedia.cz

Elisabeth Moss a Joseph Fiennes podávají v seriálu skvělé herecké výkony. Elisabeth hraje nenalíčená a její vzhled ponurost vyprávění ještě umocňuje. Vpravo vidíte, jak herečka vypadá, když vyrazí na večírekFoto: Profimedia.cz

Ostré předměty

Nemáte dost času na mnohadílné seriály? Zkuste něco kratšího. Uspokojí vás osm pokračování minisérie „Ostré předměty“ (2018), natočené podle stejnojmenného románu Gillian Flynn (47). Na americkém maloměstě se stala ohavná vražda a vyšetřování zatím nikam nevede. Novinářka Camille Preaker, hraje ji Amy Adams (44), se sem, do svého rodného města, vrací po pobytu v psychiatrické léčebně, aby o podivném případu napsala. Camille to přehání s vodkou, trpí sebepoškozováním a pořád dokola bojuje se svou matkou Adorou (Patricia Clarkson, 59).

Garantujeme, že z rozuzlení zápletky budete paf. Hlavně si ale poslední díl pusťte až úplně do konce – za závěrečnými titulky je totiž ještě jedna scéna! Navíc, Patricia Clarkson za Adoru získala tento týden Zlatý glóbus a za zhlédnutí to opravdu stojí. Na seriál se můžete podívat na HBO Go.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní hrdinka Camille má složitý vztah nejen s matkou, ale i se sestrou Ammou (vlevo) – hraje ji Eliza Scanlen (20). Na snímku vpravo je Amy Adams „v civilu“ – na premiéře seriálu v červenci 2018Foto: Profimedia.cz

Sedmilhářky

Veliký ohlas vzbudila sedmidílná série vysílaná na HBO. Děj „Sedmilhářek“ (2017) se točí okolo pěti žen. Madeline (Reese Witherspoon, 42), Celeste (Nicole Kidman, 51), Jane (Shailene Woodley, 27), Bonnie (Zoë Kravitz, 30) a Renata (Laura Dern, 51) žijí na malém městě, vychovávají děti a mají mezi sebou někdy trochu složitější vztahy. I tenhle příběh začíná podezřelou smrtí, která je okořeněná maloměstskými intrikami, a končí odhalením mnoha tajemství, jež hlavní hrdinky skrývají před světem.

Loni na jaře se začala natáčet druhá řada a k vidění bude letos v červnu. A novou hvězdnou posilou bude Meryl Streep (69)!

Foto: Profimedia.cz

Jane, Madeline a Celeste jsou skvělé kamarádky, které si hodně povídají a pomáhají, přesto však toho před sebou dost skrývají. Vpravo představitelky hlavních rolí pózují s cenami, které získaly na Zlatých glóbech, zleva: Laura Dern, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Reese Witherspoon a Shailene WoodleyFoto: Profimedia.cz

Díváte se na seriály? Který máte ze všech nejradši?

Reklama

Načítám