Hlavní obsah
3,0
(153)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

V naší soutěži o nejoblíbenější cukroví Česka vyhrály vanilkové rohlíčky na celé čáře – a my se vůbec nedivíme. Proto přinášíme recept na skvělé, voňavé a křehké rohlíčky, které si zamilujete.

35 min.
Příprava
36 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 70 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g lískových oříšků
  • 2 ks žloutků
Na obalení
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnek moučkového cukru
Článek

Postup

01.

Lehce povolené (ani čerstvě vyndané z lednice, ale ani úplně měkké) máslo nakrájejte na kostky, přidejte sádlo a všechny sypké ingredience a špičkami prstů propracujte na drobenku. Pak přidejte žloutky a zadělejte hladké těsto.

02.

Těsto nechte asi 10 minut odpočinout a odkrajujte kousky, ze kterých pak tvarujte rohlíčky (uválejte jeden dlouhý a pak ho nakrájejte na menší). Pečte při teplotě 150 °C asi 15 minut, pak teplotu stáhněte na 60 °C a nechte asi 3 minuty dojít. 

03.

Po dopečení nechte rohlíčky 2 minuty zchladnout a sesypte je do vanilkového cukru smíchaného s moučkovým. Lehce obalte a vyndejte. Úplně vychladlé je obalte ještě jednou. Skladujte v chladu.

Tip: Zajímá vás, jak dopadlo klání o nejlepší cukroví Česka? Výsledek najdete v tomto článku: Soutěž o nejlepší vánoční cukroví: Známe vítěze!

Jaký recept na vanilkové rohlíčky je ten váš nejlepší?

Reklama

Načítám