Článek
Postup
01.
Lehce povolené (ani čerstvě vyndané z lednice, ale ani úplně měkké) máslo nakrájejte na kostky, přidejte sádlo a všechny sypké ingredience a špičkami prstů propracujte na drobenku. Pak přidejte žloutky a zadělejte hladké těsto.
02.
Těsto nechte asi 10 minut odpočinout a odkrajujte kousky, ze kterých pak tvarujte rohlíčky (uválejte jeden dlouhý a pak ho nakrájejte na menší). Pečte při teplotě 150 °C asi 15 minut, pak teplotu stáhněte na 60 °C a nechte asi 3 minuty dojít.
03.
Po dopečení nechte rohlíčky 2 minuty zchladnout a sesypte je do vanilkového cukru smíchaného s moučkovým. Lehce obalte a vyndejte. Úplně vychladlé je obalte ještě jednou. Skladujte v chladu.
Tip: Zajímá vás, jak dopadlo klání o nejlepší cukroví Česka? Výsledek najdete v tomto článku: Soutěž o nejlepší vánoční cukroví: Známe vítěze!
Jaký recept na vanilkové rohlíčky je ten váš nejlepší?