Hlavní obsah

Nejstarší gay v Británii? Homosexualitu tajil desítky let

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Veterán z druhé světové války, člen prominentního britského Královského letectva, manžel a otec tří dětí. Prostě šťastný chlap. Jenže George Montague (96) prožil většinu života popíráním sebe sama a bez opravdových citů. Až ve svých 73 letech dokázal přiznat, že je gay. A konečně našel lásku svého života.

Článek

Dnes je George Montague opravdu šťastný. „Celý život jsem skrýval, kdo doopravdy jsem, popíral jsem sám sebe. A teď, když jsem konečně svobodný, mám neodolatelnou chuť vykřičet svou sexuální orientaci do světa,“ říká pravděpodobně nejstarší homosexuál v Británii.

Strach a vězení

Byla jiná doba, samozřejmě. Když byl George mladý, svět nebyl k homosexualitě zdaleka tak otevřený a liberální jako dnes. Zejména v armádě. „Za homosexualitu hrozilo vězení. A jakmile vás chytli, dostali jste se na seznam lidí, na které je potřeba dávat si pozor. Gayové byli automaticky považovaní za pedofily. Dnes je úplně jiná doba,“ vzpomíná George pro britský magazín Mirror. Zažil to na vlastní kůži – za sex s mužem byl ve svých 51 letech zatčen a usvědčen z chování proti slušnosti.

Nejvíc se bál, že zklame svou rodinu, především matku. „Mámu jsem velmi miloval, ale vím, že by moji sexuální orientaci nepřijala. Pořád se mě ptala, kdy se ožením a dám jí vnoučata,“ říká George s tím, že mu naznačila, že o jeho případném zájmu o muže nechce nic vědět.

Foto: Profimedia.cz

George ve svém manželovi konečně našel tu pravou láskuFoto: Profimedia.cz

Život jako divadelní role

A tak se George rozhodl předstírat. Desítky let hrál roli zodpovědného heterosexuálního muže a otce od rodiny. Oženil se a se svojí dnes už exmanželkou založil rodinu. Ke své homosexualitě se ale manželce později přiznal. Rozhodla se to akceptovat. „Řekla mi, že raději bude mít po svém boku homosexuálního muže než žádného,“ popisuje George. Tiše tolerovala jeho občasné tajné avantýry s muži. V roce 1981 Georgova matka zemřela. Poté už se nemusel trápit, že by ji zklamal.

Sám George ale tvrdí, že skutečná láska se mu téměř celý život vyhýbala. „S bývalou ženou mám tři krásné a zdravé děti, za to jsem samozřejmě vděčný. Ale láska to nebyla,“ tvrdí. Vše se změnilo před 23 lety, když bylo Georgovi 73 let. Potkal totiž muže svých snů, svou osudovou lásku.

Foto: Profimedia.cz

Je přesvědčený, že je nejstarší homosexuál v Británii. Užívá si, že už nemusí nic tajitFoto: Profimedia.cz

Šťastný konec

Se Somchaiem (50) to prý byla láska na první pohled, silná jako zemětřesení. I Georgova manželka pochopila, že tohle svému muži nemůže upřít. „Tehdy mi řekla, že se mnou prožila velkou část života, vychovali jsme děti a ten zbytek bych měl prožít s někým, koho opravdu miluji,“ říká George.

A tak se rozvedli a George si Somchaie vzal. „Mám úžasného muže, každý den s ním je krásný. Je to pořád tak velká láska, jako když jsme se poprvé setkali,“ rozplývá se George.

A jeho plány do budoucna? Chce si užít lásku a život v pravdě tak dlouho, jak jen to půjde. Prý alespoň do stovky!

Foto: Profimedia.cz

Potkali se před 23 lety, ale pořád jsou prý stejně zamilovaníFoto: Profimedia.cz

Zjistit po mnoha letech manželství, že je váš muž gay, není vůbec lehké. Své o tom ví těchto 7 slavných žen, které se provdaly za homosexuála.

Reklama

Načítám