Hlavní obsah

Domácí chilli omáčka

Hodnocení:
(21)
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Dnešní díl seriálu Nekupujeme, vyrábíme bude pěkně žhavý! Vyrobíme si totiž domácí verzi superpálivé omáčky sriracha, které vám k dochucení jídel bude stačit jenom pár kapek!

Ingredience pro:
3 skleničky
  • 300 g chilli papričky
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 80 ml vinného octa
Článek

Krok 1: Papričky omyjte, odřízněte jim stopky a z poloviny odstraňte i zelenou část. Ta dodá omáčce zajímavou chuť, takže ji klidně nechte na všech papričkách, ušetříte si tím práci.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 2: Pokrájejte na menší kusy a přesuňte spolu s nasekaným česnekem, solí a cukrem do mixéru.

Foto: Greta Blumajerová
Foto: Greta Blumajerová
Foto: Greta Blumajerová

Krok 3: Promixujte a přilijte 50 až 150 ml vody, aby se směs hezky propojila – záleží na šťavnatosti vašich papriček. Rozmixujte na co nejjemnější směs, přendejte do skleněné nádoby, přetáhněte folií a nechte alespoň 5 až 7 dnů na teplém a tmavém místě kvasit.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 4: Zkvašenou směs znovu promixujte s octem a propasírujte přes sítko do vyčištěných sklenic.

Foto: Greta Blumajerová
Foto: Greta Blumajerová

Krok 5: Hotová omáčka vám v lednici vydrží až několik měsíců, jen si dávejte pozor, abyste ji nabírali čistými příbory.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.