Hlavní obsah
3,0
(465)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Potřebujete opravdu sytou snídani, po které nebudete mít hlad celé dopoledne ani při tréninku. Vsaďte na kefírové lívance s tvarohem a banány! Krom toho, že jsou krásně nadýchané a hotové během chvilky, obsahují spousty bílkovin a nenajdete v nich zbytečné jednoduché cukry, které vaše tělo nepotřebuje.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Lívance
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 250 ml kefíru
  • 250 g špaldová mouka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 g másla
K podávání
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 50 g čokolády 60%
  • 2 ks banánu
  • 1 lžička čekankového sirupu
Článek

Postup

01.

Tvaroh oslaďte trochou čekankového sirupu a smíchejte s nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládou. Dejte stranou.

02.

Jedno velké nebo dvě menší vejce prošlehejte s čekankovým sirupem a kefírem. Vmíchejte mouku, kypřicí prášek a sodu a vypracujte husté těsto.

03.

Velkou nepřilnavou pánev potřete troškou másla a lžící na ni tvarujte lívanečky. Čím menší je uděláte, tím lépe se vám budou obracet. Pečte z obou stran dozlatova.

04.

Podávejte s čokoládovým tvarohem a plátky nepřezrálého banánu.

Foto: Marianna Bartková

Nebojte se ani trochy hořké čokolády, v kombinaci s banánem vám hned po ránu báječně zvedne náladu!Foto: Marianna Bartková

Tip

Lívanečky jsou opravdu syté, klidně s nimi můžete zavzpomínat na školní léta a dát se je jako sladký oběd.

Tvaroh je skvělým pomocníkem při hubnutí – není moc tučný, zato obsahuje spoustu bílkovin, takže dobře zasytí. Upečte s ním makovec bez mouky nebo ho použijte do základů pomazánek.

Reklama

Související témata:

Načítám