Hlavní obsah

Nepečené dezerty do skleničky. Zkuste je!

Foto: Greta Blumajerová

Po které skleničce sáhnete dříve?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Je vám vedro, že byste na sebe nejradši vylili kýbl studené vody? Známe i příjemnější způsoby, jak se zchladit. Zkuste to zevnitř! Nachystali jsme pro vás hned tři nápady na osvěžující dezerty do skleničky, které vám zpříjemní horké léto. Jen pro ně sáhnout do lednice!

Článek

Luxusní mangová sladkost s ovocem, čokoládová pěna s mátou a pistáciemi nebo vychytaný trifle s malinami a třešněmi. Máte chuť? Žádné zdržování, pojďte rovnou na věc, jsou to rychlovky!

Exotická pěna s mangem

Na 4 porce potřebujete: 2 manga, 300 ml smetany ke šlehání, 1 lžíci cukru krupice, exotické ovoce (papája, banány, mučenka…), na žloutkový krém 100 ml smetany (33 % tuku), 2 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 žloutky, lžičku mouky, 2 plátky želatiny.

Foto: Greta Blumajerová

Vyzkoušejte osvěžující mango!Foto: Greta Blumajerová

Nejprve připravte žloutkový krém. Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přidejte cukr, vanilkový cukr, mouku a plátky želatiny. Zahřejte na plotně, a když krém zhoustne, odstavte ho a nechte zchladnout. Poté ho smíchejte s rozmixovanou mangovou dření a vyšlehanou smetanou. Do skleničky navrstvěte nejprve ovoce, poté mangový krém. Dozdobte dle nálady, nechte v lednici vychladit a podávejte!

Pokud milujete žloutkové krémy, nenechte si ujít ani vynikající buchtičky se šodó!

Čokoládová pěna s mátou a pistáciemi

Na 4 porce potřebujete: 4 vejce, 100 g moučkového cukru, 170 g čokolády (kombinace mléčné a hořké), 3 lžičky rozpustné kávy, 170 g másla, hrst loupaných pistácií a snítku máty.

Foto: Greta Blumajerová

Chladivá čokoládová pěna vás dokonale zklidníFoto: Greta Blumajerová

Oddělte žloutky od bílků, žloutky vyšlehejte ve vodní lázni spolu s cukrem, dokud nevznikne nadýchaná tužší pěna. Kastrůlek poté ponořte do ledové vodní lázně a opět šlehejte, dokud pěna nezchladne. Nad párou vedle rozpusťte čokoládu s máslem, k nimž přidejte ještě rozpustnou kávu. Čokoládu vmíchejte do žloutkové pěny a jen zlehka přidejte sníh z bílků, pistácie a natrhané lístky máty. Nalijte do skleniček, nechte vychladit a podávejte ozdobené čerstvou mátou a šlehačkou.

Trifle s malinami a třešněmi

Na 4 porce potřebujete: několik čajových sušenek, hrst vypeckovaných třešní, hrst malin, 2 lžíce griotky, 4 sněhové pusinky, 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání, strouhanou čokoládu a mandle na ozdobu.

Foto: Greta Blumajerová

Překvapení až na dně? Proč ne?Foto: Greta Blumajerová

Z mléka, pudinkového prášku a cukru připravte pudink, který nechte mírně zchladnout. Na dno skleniček postupně naskládejte nalámané sušenky, třešně přelité griotkou, rozdrobené pusinky a maliny. Základ přelijte hotovým pudinkem a nechte v lednici asi 10 minut chladit. Skleničky doplňte vyšlehanou smetanou, dozdobte hoblinkami čokolády a opraženými plátky mandlí. Vraťte zpátky chladit do lednice a pak už jen po lžičkách vychutnávejte!

S třešněmi můžete připravit i vynikající kokosový krém. Recept najdete zde!

A na jakých nepečených dobrotách si v létě pochutnáváte vy? Podělte se o své recepty v diskusi pod článkem nebo v rubrice Vaše recepty!

Reklama

Načítám