Hlavní obsah
3,1
(134)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jednoduchý moučník z černého bezu? Ten nepečený! Tenhle recept zvládnete rychle. Je jednoduchý a svěží dezert přitom miluje celá rodina.

25 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Řezy
  • 220 g kakaových máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 50 g cukru moučka
  • 500 g čerstvého krémového sýru
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks limetky
  • 8 lžic bezového sirupu
  • 1 balení želatiny
K dokončení
  • limetka
  • 2 ks bezového květu
Článek

Postup

01.

Sušenky rozmixujte, zalijte rozpuštěným máslem, promíchejte a směs natlačte na dno plechu pokryté pečicím papírem.

02.

Metličkou smíchejte cream cheese a cukr, pak přilijte smetanu a doplňte sirup a limetkovou šťávu i kůru. Želatinový ztužovač připravte dle návodu, přidejte do krémového základu, promíchejte a krémem pokryjte sušenkovou vrstvu. Dejte na hodinu vychladit do lednice.

03.

Hotový cheesecake krájejte na řezy a každý ozdobte tenkým plátkem limetky a bezovými květy.

A jak na domácí sirup z černého bezu? A až bude sirup hotový, určitě ochutnejte domácí jahodový sorbet s bezovým sirupem.

Reklama

Související témata:

Načítám