Hlavní obsah

Neprožíváte vyvrcholení? Tahle domácí terapie zabírá!

Foto: Goran-Bogicevic, shutterstock.com

Poradíme vám, jak konečně dosáhnout vyvrcholeníFoto: Goran-Bogicevic, shutterstock.com

Reklama

K nejčastějším sexuálním problémům žen patří neschopnost dosáhnout vyvrcholení. Jak slabé sexuální reakce proměnit ve slibný odrazový můstek? Tahle terapie funguje!

Článek

Sexuolog Petr Weiss říká, že podle českých i zahraničních výzkumů patří poruchy sexuální vzrušivosti k nejčastějším. „Mohou být generalizované, což znamená, že člověk nedosahuje adekvátního sexuálního vzrušení fantazijně, masturbačně ani při partnerských sexuálních aktivitách, anebo, a to je častější, mohou být selektivní – spojené například s určitým partnerem či partnerkou nebo s určitou sexuální aktivitou,“ popisuje známý odborník. A jak je to vyloženě s dysfunkčním orgasmem?

Potíže, které trápí

Ze studií české populace vyplývá, že téměř 10 procent žen nedosahuje nikdy vyvrcholení. Podobné výzkumy v zahraničí udávají, že žen bez orgasmu je 15 až 20 procent. Co s tím?

Do terapie neorgastických žen patří stimulující sexuální hry, které je nejvhodnější provádět tehdy, když je žena uvolněná a partner je nápomocen trpělivě jí vycházet vstříc. Návod není složitý. Americký gynekolog a výzkumník William H. Masters a psycholožka Virginia E. Johnson, tedy známé duo zabývající se lidskou sexualitou, popisují stimulační techniky, které přinášejí orgasmus u 83 procent žen, jež ho dosud nikdy neprožily. A u 77 procent žen, které o něj přišly. Tady jsou.

Foto: Tatyana_Chaiko, shutterstock.com

Přestaňte se trápit, za pár týdnů již nemusíte patřit mezi ženy, které nemívají orgasmusFoto: Tatyana_Chaiko, shutterstock.com

Probouzení reakce těla

Něžné hlazení prsou, jejich potěžkávání, líbání na rtech, polibky kdekoli na těle, přejíždění prsty po vnitřní straně stehen… Romantická gesta spojená s doteky jsou nesmírně účinná. Jestliže i vy „válčíte“ s orgasmem, nechte se hýčkat a všímejte si, na kterých místech vám hlazení dělá nesmírně dobře. A následně trvejte na chvílích odpočinku. Pár momentů hlazení, tři, čtyři minutky klid. Zároveň povzbuďte partnera, aby měl chuť říkat vám hezké věci.

Probouzení reakce mysli

Podle zmíněné dvojky neorgastickým ženám někdy pomáhá soustředit mysl na nějakou sexuální fantazii. Může se jednat o erotickou literaturu, filmy, popisování snů a představ, hovory o sexuálních tématech. Terapie pak vypadá tak, že se společně zaměříte na erotiku jako takovou, která má moc nastartovat mysl vás samotných. Vyhraďte si pár minut každý týden…

Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Základ je poznat své tělo. Jakkoli...Foto: Jacob_Lund, shutterstock.com

Použití pomůcek

Tělo reaguje, mysl si pohrává s lechtivými scénami? Výborně, dál na pomoc přizvěte pomůcky, masturbujte a zaměřte se, zda vám dělá dobře hluboké proniknutí do pochvy či třeba orálně-genitální kontakt partnera. Ten se dívá a je připraven v případě potřeby vypomoci. Je-li empatický, nenechá si pro sebe potěšující slova, snaží se povzbuzovat.

Hledání nejlepší cesty

V další fázi terapie Williama Masterse a Virginie Johnson partneři sedí nazí tak, že muž je zády opřen o pelest postele a žena mu sedí v klíně – čelem od něj. Nedochází tak k očnímu kontaktu, žena se nestydí, neboť se dívá dopředu. Je to právě ona, která vede milencovy ruce přes vnitřek svých stehen až do rozkroku a určuje způsob i intenzitu dráždění. Toto cvičení, když je párkrát zopakováno, zajišťuje mocný posun. A dál?

Objevování krásného

Osedláte si muže (on tedy leží a vy jste na něm v jezdecké pozici), přičemž se nikdo z vás nehýbe. Cílem je mít radost z penisu uvnitř. Opět se to několikrát opakuje (dejte na svůj pocit), poté následuje pohyb pánve z vaší strany – pokud se vám to už začíná líbit. Později se muž na váš pokyn přidá.

Ponechání věcí náhodě

V poslední fázi si lehnete na partnera tak, že pokrčíte jedno koleno a opřete se o něj. Zaléháváte tak partnera jen z části, spíš jste trochu stranou. Proč? Při této poloze jsou snadnější nekontrolované pohyby pánve, čímž se příchod orgasmu stává pravděpodobnější. Celý proces provádějte podle potřeby a snažte se uvolnit. To ostatní nechte na okolnostech – a „náhodě“.

A jak to máte vy, už jste někdy podstoupili terapii vedoucí k orgasmu?

Reklama

Související témata:

Načítám