Hlavní obsah

Neriskujte – Slunce nejen jako lék

Reklama

Léto je tady a vy se přirozeně nemůžete dočkat, až se vystavíte slunci, a to nejen za účelem opálení, ale také příjmu vitaminu D, jehož je slunce nejspolehlivějším zdrojem.

Článek

Až se budete opalovat, buďte ale rozvážní a neriskujte. Vyhněte se popáleninám, které zvyšují riziko vzniku rakoviny kůže. Opékání na slunci, obzvláště v době poledne, v prvních dnech léta či na dovolené na pláži musí být doprovázeny použitím opalovacího krému s vyšším faktorem.

Odpovídající ochrana – Santini Sun lotion, OF 20

Mnoho výrobců tvrdí přímo na obalu, že jsou jejich výrobky voděodolné, to je však poněkud nepřesné pojmenování skutečnosti, že vás krém bude chránit i po dobu pobytu ve vodě. Ve vlastním zájmu raději po každém koupání aplikujte krém znovu.

Na tom, jakou formu opalovacího prostředku zvolíte, nezáleží, avšak dlouhodobě jsou nejpopulárnější opalovací mléka. A to hned z několika důvodů: lehce se nanášejí, rychle se vstřebávají a nezatěžují pokožku, neucpávají póry.

Dostatečná hydratace pro opálenou pokožku, krém s Aloe Vera – Santini Green Yvésse

A jak je to s ochrannými faktory?

Ochranný faktor neznamená filtrační faktor, číslo na krému udává, jak dlouhou dobu můžete trávit na slunci, než vám zrudne pokožka. Proto byste nejdřív měli určit svůj fototyp, a následně zvolit správnou ochranu. S ochranným faktorem 20 můžete na slunci zůstat 20x déle, než kdybyste pokožku nechránili. S ochranným faktorem 30 smíte na slunci zůstat 30x déle než s pokožkou nechráněnou. Krém s ochranným faktorem 30 však blokuje škodlivé záření jen asi o 1,5 % než krém s faktorem 20.

Santini Cosmetic

Tak jste se doopalovali, příběh však nekončí

Opalování je takřka věda. výběrem správného krému a dodržování intervalů v mazání to nekončí. Krásně jste se opálili, ale tím péče o pokožku nekončí. Pokud byste opálenou pokožku po opalování neošetřili, odměnila by vás vysušením a opálení by brzy vybledlo. Nezapomínejte tedy na důkladnou hydrataci.

Reklama

Související témata:

Načítám