Hlavní obsah

Nesmrtelný culík: 8 nápadů, jak ho ozvláštnit

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokud budeme mít dlouhé vlasy, láska k culíkům nás asi nikdy neopustí. Je to jediný způsob, kterým je můžeme okamžitě zkrotit a nezbláznit se z nich. Jak tento účes, který nosíme nejčastěji doma nebo do posilovny, povýšit na účes roku?

Článek

Culík může vypadat obyčejně, ale také ho díky správným trikům můžete posunout alespoň o tři úrovně výš. Trocha laku, pinetek nebo mašlí a hned máte účes vhodný na party i na červený koberec. Které celebrity v culíku právě na červený koberec vyráží často?

Emma Stone  

Mašle a další ozdoby do vlasů byly trendem roku 2018 a s novým rokem to rozhodně nekončí. Herečka Emma Stone (30) si takhle vyšla na premiéru seriálu „Maniac“ (2018). Culík můžete posadit jak na temeno hlavy, tak i na týl, zagumičkujte ho a okolo gumičky jednoduše uvažte mašli – není to žádná věda. Zkusit můžete černou, ale skvěle bude vypadat i například semišová vínová.

Foto: Profimedia.cz

Kombinace zrzavých vlasů a černé mašle vypadá elegantně a sofistikovaně. Tento účes užijete jak na den, tak i třeba na ples!Foto: Profimedia.cz

Hailey Bieber

Další trend, který se minulý rok vrátil z devadesátek. Látkové gumičky byly vždycky pohodlné – netahaly a díky nim culík vypadal objemnější, než ve skutečnosti byl. Zkuste vyčesanou variantu jako modelka Hailey Bieber (22), dříve Baldwin.

Foto: Profimedia.cz

Pořiďte si látkovou gumičku, jako nosí například Hailey Bieber. Skvěle budou vypadat květované nebo sametovéFoto: Profimedia.cz

Penélope Cruz

U vyčesaného culíku ještě zůstaneme. Penélope Cruz (44) v tomto účesu vyrazila na tiskovou konferenci k filmu „Všichni to vědí“ (2018). Vlasy měla vyčesané na nejvyšším bodě hlavy a doplněné blyštivou ozdobou. Účes, který by omladil ještě víc, asi neexistuje!

Foto: Profimedia.cz

Penélope Cruz moc nevídáme s vyčesanými vlasy, ale ohromně jí to slušíFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez (49) je chameleon, co se vlasů týče. Kamarádí se všemi druhy příčesků, takže je dost těžké odhadnout, co jsou její vlasy a co ne. Nicméně culík s vlnkou za inspiraci určitě stojí. Pro objem vlasy natočte kulmou, vyčesejte, zafixujte gumičkou a přední část vlasů nechte zatím volně. Libovolně ji „zatočte“ na stranu a přidejte ji pomocí pinetek k hotovému culíku. Nakonec použijte hodně laku, aby vlasy držely na svém místě.

Foto: Profimedia.cz

U Jennifer Lopez se inspirujte, pokud vám „ulízané“ culíky příliš nesluší. Díky vlnce dostanete do přední části objemFoto: Profimedia.cz

Kate Beckinsale

Největší přebornicí v culíku je určitě herečka Kate Beckinsale (45). Culík nosí skoro vždycky vysoko posazený a objemný. Tady na fotce má navíc vyčesanou i horní partii vlasů a vypadá to dokonale. Klíčem k úspěchu je vlasy natočit, dodat jim texturu pomocí spreje pro objem, nebo můžete použít suchý šampon a sepnout je gumičkou bez horní části vlasů. Tu natupírujte a přidejte ji k culíku až nakonec. Jak na to, se podívejte ve videu!

Foto: Profimedia.cz

Nejoblíbenější účes Kate Beckinsale? Rozhodně objemný culík!Foto: Profimedia.cz

Blake Lively

Blake Lively (31) se pyšní vážně luxusními vlasy – má je dlouhé, a navíc husté. Na předávání amerických hudebních cen vyrazila v jednoduchém culíku. Účes je zvláštní tím, že vlasy nechala ledabyle vlnité jako od moře, a ještě jim dodala objem natupírováním. Gumičku pak nakonec obmotala pramínkem vlasů. Jak na takový účes? Do mokrých vlasů nastříkejte sprej pro plážové vlny a sušte je fénem (nejlépe i s difuzérem). Získají pak boho look, jako byste se právě vrátila z pláže. Prameny pak můžete ještě natupírovat a přelakovat. Oproti tomu vlasy okolo obličeje uhlaďte a pěšinku si dejte na stranu jako Blake.

Foto: Profimedia.cz

Blake Lively má úžasné vlasy a ráda nosí komplikované účesy. Tenhle je jednodušší z nich, ale stejně tak efektníFoto: Profimedia.cz

Ariana Grande

Odbornicí přes culíky a příčesky je také zpěvačka Ariana Grande (25). Culík začala nosit proto, že si vlasy zničila neustálým přebarvováním na červeno kvůli roli v americkém seriálu „V jako Victoria“ (2010–2013). Od té doby je to její poznávací znamení. Tahle varianta s copánky je jedna z našich nejoblíbenějších, ačkoli k tomu je už potřeba větší zručnost. Zkusit můžete zaplést francouzský cop co nejtěsněji u hlavy, nebo jednoduše uplést malý copánek z předních vlasů a k culíku ho přidat.

Foto: Profimedia.cz

Ariana Grande je známá pro svoje vysoko vyčesané culíky, které dotahuje do dokonalosti díky příčesůmFoto: Profimedia.cz

Bella Hadid

Dokonale uhlazený culík v podání Belly Hadid (22) – místo toho, abyste všechny vlasy stáhla dozadu, což nebude rozhodně slušet všem, nechte si patku, kterou zafixujte pod culíkem pomocí pinetek. Důležité je u tohoto stylu vlasy precizně vyžehlit a použít dostatek stylingového vosku, aby nikde nepoletovaly neposedné vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid zvolila culík na afterparty po přehlídce Victoria’s SecretFoto: Profimedia.cz

Jaký účes se vám líbí nejvíc?

Reklama

Načítám