Hlavní obsah

Nevěra! 5 typů lidí, se kterými nejčastěji zahýbáme

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Nevěra je sice nepříjemná, ale bohužel patří k životu. Dopouštějí se jí muži i ženy. Samozřejmě existují různé druhy nevěry: dlouhodobý milenecký vztah, úlet na jednu noc, prostituce… Stejně zásadní je i to, s kým podvádíte, nebo jste podváděni. Tohle jsou nejčastější možnosti.

Článek

Možná si říkáte, že vám se to stát nemůže, že vy byste partnerovi nikdy nezahnuli. Ale nikdy nevíte, jak se to v životě semele. A když dojde na nevěru, víte, s kým se jí nejčastěji dopouštíme?

1. Kolegové a kolegyně

Je to vlastně logické. V produktivním věku většina lidí tráví v práci pomalu víc času než doma. Jen v běžné pracovní době toho se svými kolegy a kolegyněmi napovídáte leckdy mnohem víc než se svým manželem či manželkou. A k tomu si připočtěte nejrůznější přesčasy, teambuildingy, služební cesty, pracovní večírky, školení a podobně.

Práce je prostředí, kde se nejrůznějším flirtům, úletům, ale i vážným vztahům prostě daří. S kolegy toho máte dost společného – spolupracujete na projektech a úkolech, štve vás stejný šéf či kolega, znáte stejné lidi, drby o nich –, a navíc je to prostředí, kde třeba vaši oficiální polovičku neznají (takže v případě nevěry nemá ten podvedený konkrétní tvář).

Když se tohle všechno promíchá třeba s nějakými domácími neshodami, alkoholem, uvolněnou atmosférou na večírku nebo na služební cestě, nevěra je na světě.

Foto: baranq, Shutterstock.com

V práci se ne vždy jen pracuje, také se tam často flirtujeFoto: baranq, Shutterstock.com

2. Pracovní „kontakty“

Tady není řeč o kolezích jako takových, ale o lidech, s nimiž díky práci přicházíte do kontaktu. Jsou to třeba vaši klienti, obchodní partneři, sekretářka ředitele spřátelené firmy a podobně.

Pro ně platí totéž, co pro kolegy, ale v jejich „prospěch“ hraje navíc to, že jsou mimo firmu, tudíž je to tak trochu bezpečnější. V pracovním kolektivu se toho moc neutají a o vašem románku si nejspíš budou brzy šeptat i uklízečky, ale když si začnete něco s někým mimo? Není to lákavé?

3. Ex partneři

Říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, ale v praxi to až tak nefunguje. K nevěře se svým bývalým řada lidí přistupuje, protože je to tak nějak snadné.

Už se znáte, což vyvolává určitý (falešný) pocit bezpečí. Navíc pokud býval sex s ex dobrý, nejspíš bude i teď, takže opět (lákavá) sázka na jistotu. A poslední věc, která téhle nevěře nahrává, je mylný pocit, že je to taková méně špatná, méně závažná nevěra. Nebo že o ni vlastně skoro nejde. Vždyť už jste spolu v minulosti spali, tak co.

4. Kamarádi a kamarádi kamarádů

Kamarád taky rád. A jeho kamarád nejspíš taky. Tohle je další okruh lidí, mezi nimiž si (leckdy i nevědomky) hledáte potenciální objekty k milostné nevěře. Doma se pohádáte, není vám tam zrovna příjemně, a jdete se vyplakat na rameno kamarádovi. Ten vás utěší, vyslechne a někdy je z toho ještě něco navíc. To je klasický scénář.

Obecně platí, že setkání s přáteli a jejich kamarády mívají uvolněnou atmosféru a nikdo vlastně nečeká, že by se tam mohlo něco semlít, jenže občas to jednoduše zajiskří. To jiskření je příjemné, a když se odehraje zrovna v době, kdy nejste úplně ve formě (doma vám to neklape, možná máte jiné starosti, pijete víc než obvykle…), je z toho nevěra. Někdy jen jednorázová, jindy dlouhodobá – u přátel je totiž dost pravděpodobné, že si budete rozumět i jinde než jen v posteli.

5. Neznámé dobrodružství

Někdy se ale lidé nedopouštějí nevěry s nikým z předchozího výčtu, ale skončí v posteli s někým úplně cizím (nebo rovnou s cizincem). Sexy blondýnkou, kterou potkali v baru, svalnatým krasavcem, který chodí do stejné posilovny a podobně.

Tady je velkým lákadlem právě dobrodružství a adrenalin z neznámého. Navíc všechno, co je nové, je prostě sexy. Typické je to pro lidi, kteří doma pociťují nudu. K tomu přičtěte dobrý pocit z toho, že nepatříte do starého železa, že jste pořád pro druhé pohlaví přitažliví a dokážete někoho sbalit. Určitý typ lidí tomu prostě těžko odolává.

Foto: Victor Moussa, Shutterstock.com

Ve výsledku je sice jedno, s kým jste svůj protějšek podvedli, nevěra je obrovská zátěž pro vztah, ať to bylo s kýmkoliFoto: Victor Moussa, Shutterstock.com

Byli jste někdy svému partnerovi nevěrní? A s kým? 

Reklama

Načítám