Hlavní obsah

Norimberský perník na plech

Hodnocení:
(328)
Foto: Autorka
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Nadýchaný koláč z plechu je inspirovaný norimberskými perníčky. Kousky kandovaného ovoce, mandle a jemná křupavá krusta citronové polevy... Věřte, že si o recept řekne každý, komu ho nabídnete.

Ingredience pro:
1 plech
Na perník budete potřebovat
  • 350 g hladké mouky
  • 300 g třtinového cukru
  • 100 g jemně mletých mandlí
  • 3 lžičky koření do perníku
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g kandovaného ovoce
  • 150 g másla
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu
Na polevu
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Na dokončení
  • 2 hrsti loupaných mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Do velké mísy prosejte přes jemné síto mouku a kakao, přidejte cukr, mleté mandle, perníkové koření a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Do směsi nasypte nadrobno nakrájené kandované ovoce a znovu promíchejte tak, aby se každý kousek obalil v mouce. Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vyložte papírem na pečení.

Krok 2: Rozpusťte máslo, přilijte k němu mléko, přidejte med a vajíčka a dobře prošlehejte. Vlijte k moučné směsi a promíchejte. Těsto rozetřete na plech a ozdobte mandlemi. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.

Krok 3: Připravte polevu. Prosejte moučkový cukr, nalijte k němu citronovou šťávu a řádně utřete. Po lžících přidávejte horkou vodu tak, aby vznikla řidší hladká poleva.

Krok 4: Upečený perník nechte vychladnout a potřete ho citronovou polevou. Až ztuhne, nakrájejte moučník na kousky.

Zkoušíte rádi různé tradiční pochoutky v maličko zjednodušené verzi? Pak vám bude vyhovovat falešný sachr na plech.

ynezorPumanzeSaNyknalC
14. 9. 2018

Reklama