Hlavní obsah
3,1
(509)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Nadýchaný koláč z plechu je inspirovaný norimberskými perníčky. Kousky kandovaného ovoce, mandle a jemná křupavá krusta citronové polevy... Věřte, že si o recept řekne každý, komu ho nabídnete.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 350 g hladké mouky
  • 300 g třtinového cukru
  • 100 g mandlí
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 150 g kandovaného ovoce
  • 150 g másla
  • 250 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce medu
Poleva
  • 100 g cukru moučka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
K dokončení
  • 2 hrsti mandlí
Článek

Postup

01.

Do velké mísy prosejte přes jemné síto mouku a kakao, přidejte cukr, mleté mandle, perníkové koření a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Do směsi nasypte nadrobno nakrájené kandované ovoce a znovu promíchejte tak, aby se každý kousek obalil v mouce. Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vyložte papírem na pečení.

02.

Rozpusťte máslo, přilijte k němu mléko, přidejte med a vajíčka a dobře prošlehejte. Vlijte k moučné směsi a promíchejte. Těsto rozetřete na plech a ozdobte mandlemi. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.

03.

Připravte polevu. Prosejte moučkový cukr, nalijte k němu citronovou šťávu a řádně utřete. Po lžících přidávejte horkou vodu tak, aby vznikla řidší hladká poleva.

04.

Upečený perník nechte vychladnout a potřete ho citronovou polevou. Až ztuhne, nakrájejte moučník na kousky.

Zkoušíte rádi různé tradiční pochoutky v maličko zjednodušené verzi? Pak vám bude vyhovovat falešný sachr na plech.

Reklama

Načítám