Hlavní obsah

Nové hubnutí: Dieta, která zároveň zlepšuje sex

Foto: -iko, shutterstock.com

Dieta by neměla být o strádání, ale o poznávání nových chutí zdravých potravinFoto: -iko, shutterstock.com

Reklama

Při slově dieta někomu naskakuje husí kůže, cože to zase bude muset nedobrého jíst. S námi vás ale bude hubnutí bavit. Zkuste jídelníček s přírodními afrodiziaky i vy!

Článek

Kdo o dietě říká, že je to období strádání, tak akorát ještě nepochopil, co tohle slovo znamená v 21. století. Není to pití pěti dávek mléka denně, ani konzumace samotné zeleniny, ani podobná hloupost.

Dneska dieta znamená režim, kdy sice musíte dosáhnout kalorického deficitu, aby si vaše tělo bralo energii z tuků. Jde to ale zejména prostřednictvím pestré vyvážené stravy.

Pokud si to chcete udělat ještě zábavnější, můžete zkoušet tematické jídelníčky. Jeden den jako vegetariáni, jeden den asijské kuchyně, jeden den se zelenými potravinami… A třeba taky jeden den na jídelníčku s afrodiziakálními účinky :-).

Lepší sexuální život díky zdravým potravinám

„Afrodiziaka jsou látky, které podporují lidské libido a stimulují k většímu zájmu o sex. Je vhodné vybírat takové potraviny, které obsahují vitaminy B, E, z minerálních látek pak hořčík, fosfor, jód a zinek, ty zvyšují potenci a u mužů podporují i tvorbu spermií,“ říká výživová poradkyně Věra Burešová z Naturhouse. A jak takový jídelníček s afrodiziaky vypadá?

Foto: Olena_Yakobchuk, shutterstock.com

Některé zdravé potraviny se mimo jiné pyšní i afrodiziakálními účinkyFoto: Olena_Yakobchuk, shutterstock.com

Afrodiziakální jídelníček

Snídaně: bílý jogurt do 3 % tuku, lžička chia semínek, špetka kvalitního kakaa, sezonní ovoce

Svačina: ananas

Oběd: polévka z řapíkatého celeru se zázvorem a česnekem, mořské plody, pyré z batátů a mrkve

Svačina: jahody

Večeře: losos a celerové hranolky, pečený chřest

Foto: Torjrtrx, shutterstock.com

Výbornými afrodiziaky jsou i ryby a plody moře. Dopřávejte si je častějiFoto: Torjrtrx, shutterstock.com

V každém denním jídle nějaké afrodiziakum

Výživová poradkyně Věra Burešová navrhovala jídelníček výše tak, aby byl nejen redukční, ale také obsahoval afrodiziakum v každém denním jídle. Důležité jsou zejména tyto potraviny:

  • Kakao má stimulující a povzbuzující účinky. Je také bohaté na látky, jako jsou například arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Právě o argininu se říká, že je to přírodní viagra.
  • Ananas je bohatý na látky, které jsou pro sexuální život velmi důležité. Patří sem vitaminy skupiny B, vitamin C a betakaroten a řada stopových prvků – hořčík, zinek, železo, mangan, síra, sodík, fosfor, draslík a bromelin.
  • Celer je bohatý na hořčík a zinek, stejně tak petržel a jiná kořenová zelenina.
  • Zázvorpatří mezi nejznámější koření s afrodiziakálními účinky. Působí dráždivě a dokáže povzbuzovat vaše smysly k aktivitě. Podobné účinky má i vanilka, ženšen a pepř.
  • Mořské plody dodají vašemu tělu velké množství vitaminu skupiny B, fosfor, vápník, jód a železo.
  • Jahody jsou označovány za Venušiny plody. Vysoký obsah zinku údajně zvyšuje sexuální výkonnost mužů i žen. Právě zinek ovládá množství a sekreci mužského hormonu testosteronu a zároveň aktivuje spermie.
  • Chřest má delikátní chuť a současně je považován za posla jara. Konzumují se jen mladé výhonky. Chřest má pozitivní vliv na zdraví a potenci díky obsahu vitaminů (A, B, C, E, K), vápníku, hořčíku, vlákniny, železa a selenu.

Máte zkušenost s přírodními afrodiziaky?

Reklama

Načítám