Hlavní obsah

Novinky, které vám usnadní život

Foto: Innovation

Veletrh Tendence předvedl nový design interiéruFoto: Innovation

Reklama

Dokonalá chladnička, kouzelná rohožka, umyvadlo, které nepřeteče... To je jen malá ochutnávka toho, co jste mohla o minulém víkendu mohla vidět na pražském Výstavišti, kde se konal mezinárodní veletrh interiéru Tendence. Že jste tam nebyla? Nevadí, došly jsme tam za vás a to nejzajímavější vám přinášíme právě teď!

Článek

Je libo chladničku, nebo mrazák?

Asi každé z nás se již stalo, že jsme v akci nakoupily třeba spoustu masa nebo nyní chceme dát zamrazit bohatou úrodu hub, ale mrazák na to nestačí. Kupovat kvůli tomu celý samostatný mrazák je neekonomické a navíc se nám nikam nevejde, co s tím? Řešení existuje. Až budeme vybírat novou chladničku, poohlédněme se po přístrojích s funkcí ATD. Takový přístroj se skládá z klasické chladničky a dvou hlubokých zásuvek. První z nich je klasický mrazák, ale v té druhé si lze nastavovat různou teplotu. Podle toho, jak právě potřebujeme, v ní můžeme mrazit, skladovat nápoje nebo sem dát třeba ty potraviny, které nejčastěji používáme. Budou lépe při ruce a nestane se, že děti načnou zároveň dvě másla, dva balíčky stejných sýrů a podobně. Jejich cena se pohybuje kolem třiceti tisíc korun.

Foto: Haier

Chladnička s funkcí ATDFoto: Haier

Foto: Mat texRohožka z mikrovláknaKouzelná rohožka

Možná to byl poslední krásný víkend a nyní už nás čekají jen podzimní plískanice a také nutnost několikrát denně vytírat zádveří a chodbu, do kterých se zanese bahno a voda. Lépe na tom budou ty, které na výstavě objevily rohožku z mikrovlákna. Jak si mohl každý vyzkoušet – k dispozici bylo bláto, obyčejná i tato rohož – a opravdu to funguje! Její kouzlo spočívá v tom, že má horní čisticí vrstvu ze směsi bavlny a polyesterových mikrovláken (hadry a mopy z těchto materiálů už máme doma dávno vyzkoušené a prověřené). Kombinace těchto dvou materiálů, které mají výborné absorpční vlastnosti, zajistí, že se z podrážky bot odsaje voda, suchá špína a prý i mastnota. Stačí přejít a na věčně vytírání můžeme zapomenout. Péče o ně je jednoduchá – třepou se a dají se i prát v pračce, ovšem bez aviváže, jejich cena se podle velikosti pohybuje od 580 do 1350 Kč.

Umyvadlo, které nepřeteče

Patříme mezi ty rodiny, kde se zašpuntuje umyvadlo, aby se šetřilo vodou, a zároveň rodina nechává téct vodu, kterou nepobere ani přepadový odtok, takže už jsme mnohokrát vytíraly celou koupelnu? Odteď se to už nestane. Na výstavě se totiž objevila designová umyvadla z umělého kamene, která nemají klasický odtok, ale jsou vyspádovaná tak, že voda odtéká do zadní části, a odtud rovnou do odpadu. Vybrat si je lze v desítkách barevných odstínů a dokonce si lze zvolit variantu bez uzávěru nebo s ním, pokud bychom potřebovaly občas vodu napustit třeba na přepírání drobných věcí.

Foto: Staron CZ

Umyvadlo, které nepřetečeFoto: Staron CZ

Foto: InnovationPohovku si můžete nechat sestavit na míruSestavte si svoji pohovku!

Mezi sedacím nábytkem se velmi často objevovaly rozkládací pohovky a křesla, zpravidla určená k občasnému přespání návštěv. Jejich systém se však neustále zdokonaluje a na první pohled není poznat, že jde o rozkládací nábytek. Nožičky jsou tak třeba zakryté v potahu pod zipem, designová úchytka v boku není jen na ozdobu, ale pomáhá při manipulaci. A hlavně mohou vyhovovat každému, neboť si je lze nechat sestavit na míru. Stačí se pohlédnout po firmě, která nám nabídne několik typů podnoží, matrací, potahů a samozřejmě velikostí a my si vybereme, která nám lépe vyhovuje. A také na kterou máme. Cena se pohybuje kolem dvaceti tisíc korun.

A tip na závěr: pokud patříte do kategorie žen, které už mají ve skříni  zabalené první vánoční dárky a začínají se zabývat vánoční výzdobou bytu, tak letos se ponesou Vánoce ve fialovo-bílé barvě! A všem ostatním přeji krásný zbytek léta v tričkách a kraťasech!

Reklama

Související témata:

Načítám