Hlavní obsah

Novopečení rodiče: Čím vzdali hold princezně Dianě?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Rodinu si člověk nevybírá. A tak se může stát, že zatímco jedna část je vám bližší, té druhé byste se raději vyhnuli. Stejně jako princ Harry a vévodkyně Meghan, kteří se nyní těší z jejich prvorozeného syna.

Článek

Kdyby se Harrymu (34) a Meghan (37) narodila dcera, dost možná by se jmenovala Diana. Jenže princ Harry s manželkou Meghan se těší ze syna, jehož jméno je zatím tajné. A ačkoliv pravděpodobně s Dianou (†36) nebude mít nic společného, přece jen odkaz princezny v této radostné novince hledat můžete.

Jak důležitá princezna Diana pro novopečeného otce byla, je poznat i z pořadí, ve kterém se členové rodiny dozvídali, že vévodkyně Meghan porodila. Princ Harry nejdřív sdělil tajnou šifru do telefonu do Buckinghamského paláce, protože o narození nového člena královské rodiny musí být jako první informována královna Alžběta II. (93).

Pocta sourozencům

Poté to princ Harry řekl svému otci a vévodkyni Camille (71), svému bratrovi princi Williamovi (36) a jeho rodině a poté, což bylo trochu překvapením, i sourozencům princezny Diany. Tedy lady Jane Fellowes (62), lady Sarah McCorquodale (64) a hraběti Spencerovi (54). Jména těchto příbuzných se ocitla také v oficiální gratulaci.

„Královna, vévoda z Edinburghu, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu, vévoda a vévodkyně z Cambridge, lady Jane Fellowes, lady Sarah McCorquodale a hrabě Spencer byli informováni a jsou nadšeni z této zprávy,“ píše se v oficiálním vyjádření. Vévodkyně Kate (37) a princ William rodinu princezny Diany nikdy nezmínili.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): lady Sarah McCorquodale, lady Jane Fellowes a hrabě Spencer Foto: Profimedia.cz

Ve sdělení je i zmínka o matce vévodkyně Meghan, Dorii Ragland (62). Ta se v současné době nachází ve Frogmore Cottage, kde Harry s Meghan žijí, a tak to měla celé z první ruky. Nicméně o kom naopak nepadlo ani slovo, je Thomas Markle (74).

Zhrzený otec

Není se moc čemu divit. Vždyť je to přesně rok, co kolem sebe otec vévodkyně vytvořil takový humbuk. Nejprve vyšlo najevo, že paparazzi fotografie, které se objevily v zahraničním tisku, pořídil on sám a bulváru je prodal. Také si často pouštěl pusu na špacír, co se týče komentování vztahu prince Harryho a své dcery. Pár dnů před svatbou ho skolil lehký infarkt, a tak na veselku ani nepřijel.

Podle jeho kamaráda, který se svěřil deníku Daily Mail, se o narození svého vnuka oficiální cestou nedozvěděl. „Řekl jsem mu to já, když jsem to viděl v televizi. Nedoslechl se o tom přímo od Meghan, Dorie nebo paláce. Cítí se velice zlomen, že nemůže být součástí této radostné chvíle jako jeho bývalá žena,“ řekl zdroj.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Markle se o narození svého vnuka dozvěděl od kamaráda, který to viděl v televizi Foto: Profimedia.cz

O svém smutku promluvil později sám Thomas Markle do televize. Bojí se, že svého vnuka nikdy neuvidí a že jej královská rodina od Meghan odstřihla. Rád by ale se svojí dcerou obnovil zpřetrhané vazby.

„Jsem rád, že si matka s miminkem vedou dobře. Jsem hrdý, že se můj vnuk narodil do britské královské rodiny a jsem si jist, že bude jednou moct sloužit koruně i Británii důstojně a se ctí. Bůh žehnej dítěti a přeji mu pevné zdraví a štěstí. Blahopřeji mé krásné dceři, vévodkyni Meghan, a princi Harrymu. Bůh ochraňuj královnu,“ řekl Thomas Markle.

Jak myslíte, že se bude princ jmenovat? Vyjdou sázkařům jejich tipy? 

Reklama

Související témata:

Načítám