Hlavní obsah

Obyčejný ubrousek? Omyl! Proměňte ho v efektní mističku na sušenky a krekry

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ubrousek je vlastně kouzelná věc: zabalíte do něj svačinu, utřete si jím ústa po jídle anebo ho úhledně poskládáte a poslouží vám jako roztomilá miska na oříšky. Mrkněte na video a zkuste to – je to opravdu snadné!

Článek

Malá oslava narozenin se neobejde bez oříšků nebo něčeho křupavého k zakousnutí. Jenže často, většinou v práci, řešíte nedostatek malých misek. Vyrobte si je z obyčejného ubrousku. Nepotřebujete na to žádné speciální schopnosti, a dokonce ani jiné potřeby – skleničku nebo hrneček máte určitě po ruce.

Stačí si vybavit, jak se skládala dětská hra zvaná nebe–peklo–ráj. Pamatujete? Rohy čtverce přehýbáte ke středu několikrát po sobě. My jsme přidali fintu se skleničkou na závěr. Ve videu je všechno ukázáno krok po kroku, takže to hravě zvládnete hned napoprvé.

Jednobarevné ubrousky většího formátu jsou pro začátek lepší. U druhé misky získáte grif a můžete experimentovat s různě vzorovanými ubrousky. A ještě jedna výhoda nakonec: až zmizí i poslední kousek krekru či klobásky, nečeká vás žádné sklízení. Papírové nádobí jednoduše shrnete do koše a je uklizeno! Pusťte se do skládání, hodně zdaru!

Znáte také nějaký zábavný trik z ubrousku?

Reklama

Související témata:

Načítám