Hlavní obsah

5 situací, kdy je nevěra obzvlášť krutá. Odpustili byste ji?

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Reklama

Nevěra je vždycky problém a stojí za krachem mnoha vztahů. Je to zrada. Ale jsou situace, kdy je to opravdu krutá rána, s níž je téměř nemožné se vyrovnat. Kdy vám partnerův zálet ublíží víc než jindy?

Článek

Zjistit, že je vám protějšek nevěrný, není nikdy příjemné. Za určitých podmínek, a když se oba snaží, lze nevěru překonat. Ale existují životní situace, kdy je to skutečná podpásovka, zrada nejvyššího kalibru. A odpustit je téměř nemožné.

1. V těhotenství

Je to devět měsíců, které by měly být plné lásky, něhy a těšení na příchod miminka. Na něco, co jste stvořili právě vy dva. Co když ale v době, kdy vy běháte po vyšetřeních, na ultrazvuku se rozplýváte nad obrázkem dítěte, přemýšlíte o jméně a sníte, jak budete rodina, si váš partner užívá v posteli jiné? Během vteřiny se vám zhroutí v podstatě celý svět!

Možná to je s vámi v této době těžší, vlivem hormonů můžete být plačtivé, podrážděné a nervózní. I vaše tělo se mění, třeba ani nemáte chuť na sex, bolí vás záda a zadýcháte se na druhém schodu. Ale to přece nikomu nedává právo být nevěrný, naopak: je to jedna ze zkoušek, které by s vámi měl váš muž zvládnout.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Podvádět těhotnou ženu, na to má žaludek málokdoFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

2. V průběhu mateřské dovolené

Tohle je pro řadu maminek těžké období, na mateřské je trápí hodně věcí. Dítě milují, ale přesto je nonstop péče vyčerpává. Fyzicky i psychicky. Jsou unavené, cítí se izolované od společnosti, zavalené dětským žvatláním a tunami plen. Jejich sebevědomí dostává pořádně na frak.

V této době je mnohdy jejich jedinou oporou partner. Muž, na kterého se těší, až přijde z práce, na kterého spoléhají. Ale když zjistí, že jim zahýbá, snadno se jejich sebeúcta dostane na úplné dno.

3. V době vážné nemoci

Když člověk vyslechne zdrcující diagnózu, potřebuje podporu blízkých. Potřebuje se o ně opřít, získat od nich dostatek energie na léčbu a boj s chorobou.

Pravda, není to snadná role a řada lidí touží po nějakém úniku. Ale schovávat se před krutou realitou u milenky či milence? To je vyložené srabáctví. Nejenže se tak zraňují city nemocného, ale v podstatě se tím nahrává jeho chorobě. Vždyť ne nadarmo se před oltářem slibuje věrnost „ve zdraví i nemoci“.

Foto: KieferPix, Shutterstock.com

Řešit v době těžké nemoci ještě záletného partnera, to je snad nad lidské sílyFoto: KieferPix, Shutterstock.com

4. V těžkých životních chvílích

Může to být cokoli – nemoc blízkého člověka, úmrtí v rodině, těžké zranění dítěte a podobně. Prostě ohrožení někoho, na kom vám opravdu záleží. V takové chvíli potřebujete všechny síly, abyste to ustáli, a pomoc toho, kdo je vám nejbližší – vašeho protějšku.

Jenže co když v momentě, kdy jste v nemocnici u maminky po operaci, si váš muž užívá se sekretářkou? Nebo když zařizujete pohřeb otce a manželka mezitím laškuje s bratrem své kamarádky? Tohle vážně bolí a rozhodně stojí za úvahu, zda je takový člověk tím pravým životním partnerem.

5. V hmotné nouzi

Je jedno, zda žena utíká k milenci ve chvíli, kdy její partner prochází finanční krizí, nebo muž najde útočiště v cizí posteli, když manželka zrovna přišla o práci. Jakmile takhle partnera zradíte a necháte ho nejen bez lásky, ale i bez hmotného zajištění, je to podraz.

Uvrhnete ho do situace, kdy řeší ne jeden, ale rovnou několik těžkých problémů. To se jednoduše nedělá.

Když už k nevěře dojde, bývá to velký problém. Mnohem lepší je zaměřit se na prevenci. Přečtěte si návod, jak předejít nevěře ve vztahu.

Anketa

Odpustili byste nevěru v těchto situacích?
Ano
12,5 %
Ne
87,5 %
Celkem hlasovalo 17506 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Načítám