Hlavní obsah

Žhavé hrátky s olejem!

Foto: shutterstock.com

I s červeným vínem se dají dělat věciFoto: shutterstock.com

Reklama

Olivový olej patří jen do kuchyně?! Omyl. Stále více párů ho s oblibou používá místo lubrikačního gelu. Zkuste to také... A nezůstaňte jen u oleje, i se šlehačkou se v ložnici dají dělat věci. Inspirujte se!

Článek

O tom, že dobré a kvalitní jídlo má velmi blízko k milostným hrám, není třeba dlouze diskutovat. A ne vždy jde pouze o to, že by vás dobrá večeře k milování navnadila. Mnoho párů si jídlo nosí přímo do postele.

Olivový olej – král ložnic

A co že si to získalo poslední dobou své uplatnění v ložnici? Pokud byste čekala, že to bude šlehačka nebo třeba jahody, mýlila byste se. Trendem je nyní olivový olej! Právě ten stále častěji používají milenci jako náhradu lubrikačního gelu. „Někomu to možná zní jako šílenost, ale nám s přítelkyní to vyhovuje. Jsme oba vcelku stydliví na to, abychom vyrazili na nákup lubrikantů do sex-shopu. Za nákup kvalitního olivového oleje se stydět nemusíme. Navíc ho stačí jen úplná kapička. Zbytek lze použít k běžným účelům v kuchyni,“ svěřuje se s netradičními praktikami třiatřicetiletý programátor Lukáš z Prahy.

O tom, že účinek je podobný jako u skutečných lubrikantů, není pochyb. Někomu pouze nemusí vyhovovat vcelku stále stejná vůně i příchuť oleje. „Je jasné, že pokud má někdo alergii na olivy, asi do toho nepůjde. Ale všem ostatním doporučuji,“ dodává s úsměvem Lukáš. Jeho slova potvrzuje i sexuolog Pavel Tomáš. „V praxi s takovýmto užitím olivového oleje není žádný problém. Je zdravotně nezávadný a na přírodní bázi. To se třeba o lubrikačním gelu říci nedá. Jen myslete na to, že oleje stačí skutečně mnohem menší množství,“ varuje sexuolog Tomáš a dodává, že samotné olivy mají údajně také účinky podobné afrodiziakům. Takže by požitek z milování mohl být ještě umocněn.

Jednu nevýhodu ale „olivové povyražení“ má – těžko jej odstraníte z povlečení. Někdy pomůže vyprat povlečení při vyšší teplotě, někdy budete bojovat marně, to zvláště tehdy, budete-li mít povlečení z jemných materiálů, jako je třeba satén.

Foto: shutterstock.com

Šlehačka přímo láká ke slíznutíFoto: shutterstock.com

Nebezpečná šlehačka

Z mnoha filmů nebo erotických fotografií můžete znát hrátky milenců se šlehačkou. Nahé tělo nazdobené šlehačkovou pěnou jistě působí velmi hezky a atraktivně. Ale zkusila jste to někdy v praxi? „Ta krása trvá jen chvíli. Šlehačka se brzo rozteče a navíc lepí, protože obsahuje cukr. Jestli si chcete užívat při milování také zdobení těla šlehačkou, vyberte si raději dia šlehačku ve spreji. A nenechávejte ji na těle příliš dlouho. Partner by ji mohl třeba postupně konzumovat, aby se nestačila roztéci,“ radí sexuolog Tomáš. A opět varuje. „Pokud by vás někdy napadlo stříkat šlehačku přímo do intimních míst, pochvy, nedělejte to. Vedle šlehačky se uvolňují také plyny, které ji nadýchají. A mohlo by dojít k nadýmání uvnitř vašeho těla. Je to zdraví nebezpečné,“ míní dr. Tomáš.

Je libo víno?

Do postele si mnoho párů bere také víno nebo šampaňské. To vám sice lubrikační gel v ničem nenahradí, ale ke zpříjemnění erotických radovánek jistě pomůže. „Je obecně známo, že se po alkoholu lidé dokáží více uvolnit. Ale jen tehdy, nevypijí-li ho příliš. Pak má alkohol účinky opačné a ze sexu nakonec nemusí být nic,“ vysvětluje Pavel Tomáš.

Pokud jste trochu poeticky ladění, můžete si vychutnat třeba vzájemné decentní polévání těla. Buďto svého a nechávat partnera, aby z vás kapičky srkal. Anebo můžete obráceně – polévat vy partnera. Ačkoli červené víno vypadá na ženském těle atraktivně a muže tato kombinace dokáže opravdu hodně vzrušit, dobře zvažte, zda skutečně sáhnete po červeném nebo bílém víně. Opět je zde praktická rada – bílé víno jde snadno vyprat z povlečení. Červené nikoli.

Ať už se rozhodnete zpestřit si sexuální život jakkoli, jako zásadní kritérium výběru berte hygienu a bezpečnost. Používejte jen kvalitní čerstvé suroviny a nápoje. A pamatujte, že někdy méně může znamenat více.

A jak si hrajete vy? Zažila jste milostné radovánky s potravinami či nápoji? Napište nám o tom na info@prozeny.cz.

Reklama

Načítám