Hlavní obsah

Trendy botky: Jsou celé z plastu!

Foto: leparadisnoirdelamode.blogspot.com

Plastové boty nabízejí pohodlíFoto: leparadisnoirdelamode.blogspot.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste-li správný módní nadšenec, určitě už jste o plastových botách slyšela. A jestli jste s nimi ještě neměla tu čest, je nejvyšší čas k seznámení. Tyhle super designové botičky si totiž zamilovaly ženy po celém světě. Budete jednou z nich?

Článek

S netradičním materiálem u nás nejprve zabodovaly boty značky Crocs. Původním záměrem bylo vytvořit obuv, která by byla pohodlná, lehká a neklouzala by v mokrém prostředí. Crocsky měly být ideálním pomocníkem na loď nebo do prostředí lázní. Díky tomu, že se v nich chodí doslova jako v bačkůrkách, si ale brzy získaly spoustu fanoušků, a co je nejdůležitější, i spoustu fanoušků mezi celebritami. Boty s motivem krokodýla se tak staly trendovou záležitostí a začaly se nosit ve velkém. Nejrozšířenější model Crocs Cayman není zrovna tou nejkrásnější obuví, ale současné kousky, například balerínky, vypadají daleko lépe.

Kouzelné melissy

Jsou nádherné, originální, pohodlné a navíc voní po bonbonech. Ačkoli ani u nás plastové boty Melissa Plastic Dream nejsou úplným nováčkem, až letos si začaly prorážet cestu k širšímu spektru obuvichtivých dam. I když jsou také pohodlné, nebyly vytvořeny z praktických důvodů jako crocsky. Melissy se netají tím, že jim jde především o design. A to hodně luxusní.

Foto: thesohosymposium.blogspot.com

Boty z plastu jsou módním pojmemFoto: thesohosymposium.blogspot.com

Kdo za nimi stojí?

Ne jen tak leckdo! Plastovky má totiž na svědomí britská návrhářská ikona a zakladatelka punkového stylu Vivienne Westwood! A není na to sama. Čas od času vznikají speciální kolekce od dalších talentovaných umělců. Mezi ně se řadí například světoznámá architektka Zaha Hadid, návrhář Alexandre Herchcovitch, italský designér Gaetanem Pesce nebo slavný módní návrhář Jean-Paul Gaultier, který pro značku Melissa vytvořil nádherné boty na podpatku, protkané jemnými pásky.

Proč si pořídit plastové boty?

Protože jsou super! Kromě toho, že mají dokonalý design, se vám jen tak nezničí. Tato obuv vydrží více než kožené boty, skvěle se omývá, přizpůsobí se noze a poskytne vám skutečné pohodlí. Plastovky jsou navíc i voděodolné, hypoalergenní a zdravotně nezávadné.

Nejoblíbenější modely

Ráda byste měla jedny melissky ve svém botníku? Pak věřte, že to s výběrem nebudete mít zrovna jednoduché. Existuje jich totiž celá řada – od balerínek přes rovné kotníčkové, boty na klínku až po klasické lodičky. Určitě vás zaujmou i jejich barvy a vzory. Oblíbené jsou kousky, které vypadají, jako by byly ručně upletené, boty na podpatku se srdíčkem od Vivienne Westwoood (ty vytvořila ke dni svatého Valentýna) nebo balerínky s mašlí. Pokochat se designovými botkami můžete v naší fotogalerii.

Nebojíte se vybočovat z řady? Pak jsou pro vás plastové boty tím pravým. A ještě je letos unosíte!

Reklama

Související témata:

Načítám