Hlavní obsah

Originální copy krok za krokem

Foto: Thinkstock

I na cop musíte mít vlasy dobře ošetřenéFoto: Thinkstock

Reklama

Cop nemusí být jen výsadou mladých dívek a slečen, a už vůbec nemusí být spleten pouze ze tří pramínků, jak ho známe. Rafinovaná varianta z nás udělá sexy dračici stejně jako romantickou krásku. Stačí si zvolit ten správný. Který to bude? Podívejte se na naše video a vybírejte...

Článek

Všechno je jen otázkou cviku a opakování. Po pár pokusech můžeme mít na hlavě za pár minut krásný originální účes. Dnes nám poradí kadeřnice Monika Štětková ze salonu XStyle Beauty.

Základem jsou umyté, lesklé vlasy

Krásně upletený cop na mastných nevzhledně vypadajících vlasech? Nikdy! Stejně jako je to u jiných slavnostních účesů i cop vyžaduje zastřižené konečky, aby nevypadaly roztřepené a oslabené, a umyté, řádně ošetřené vlasy. Nemusíme se bát, že z nich gumička snadno sklouzne.

Ty nejlepší ovšem seženeme jak jinak než u profesionálů! Pro Pražačky máme tip: „Spoustu pomůcek k zaplétání copů a drdůlků můžete zakoupit v kadeřnických velkoobchodech, které jsou v ulici Hradební, na Vysočanské, Českomoravské nebo třeba v Rabasově ulici," radí Monika Štětková. Jinak platí, že z rovně zastřižených vlasů se plete lépe než ze sestříhaných vlasů. U druhé varianty je třeba hodně utahovat, aby jednotlivé prameny nevylézaly ven z copu a nepůsobilo to spíš jako crazy účes.

Příprava

Před splétáním je třeba vlasy připravit. Prvním krokem je umytí a použití masky nebo kondicionéru určeného pro náš typ vlasů. Lesk naší kštici rychle dodají přípravky ve spreji. Neposedné prameny nebo konečky vlasů lze uhladit sérem na vlasy, které je určené i na úpravu roztřepených konců (např. Avon, Sérum na roztřepené konečky vlasů). „Na dlouhé vlasy by se měly používat kvalitní přípravky určené k péči o dlouhé vlasy. Chybět by neměla výživná maska nebo kondicionér, které jim dodají potřebné vitaminy a minerály," upozorňuje kadeřnice. Stejně tak se vyplatí občas použít i sérum, které sceluje konečky vlasů. Před samotným pletením je důležité vlasy dobře rozčesat. Ideálně hřebenem se širokými zuby a pak plochým kartáčem se štětinou.

Foto: Zbyněk Prokop

Postup na splétání najdete ve fotogaleriiFoto: Zbyněk Prokop

Které gumičky jsou ty správné

Kadeřnice doporučuje pořídit si tzv. neukončené gumičky. Mají takové kovové háčky na konci, kterými se vlasy omotají a konce se následně zaháknou do sebe. „Jejich výhodou je, že se vlasy necuchají a cop či culík zůstane hladký."

Ozvláštnění klasiky

Letní variantou, která náš cop ozvláštní, je použití barevných šátků, mašlí nebo stužek. Ty se do copu propletou spolu s jedním pramenem nebo úplně jeden pramen nahradí. Cop je pak pestrý a barevný. Můžeme ho skvěle sladit s naším outfitem. Pokud toužíme po této barevné variantě copu, můžeme také sáhnout po umělých barvených pramíncích, které se používají k prodlužovaní a zhušťování vlasů. Dají se koupit i v přírodních odstínech. Cena se pohybuje od 30 do 300 korun za pramínek.

No a teď už nezbývá, než se pustit do pletení. Tak ať vám to v novém účesu sekne!

Reklama

Související témata:

Načítám