Hlavní obsah

Outfit dne: Nebojte se kožichů! Nosit je s vtipem a vkusem vás naučí blogerka Lucie

Foto: Archiv blogerky

Foto: Archiv blogerky

Reklama

Lednové počasí opět přitvrdilo a vy hledáte pořádný kabát, ve kterém byste nezmrzly? Blogerka Lucka doporučuje se zachumlat do kožichu. Dnes vám ukáže, jak ho stylově a originálně kombinovat se zbytkem outfitu.

Článek

Lucie Kratochvílová je velmi inspirativní mladá blogerka, která miluje módu od mala a svůj styl prý nejspíše zdědila po prababičce, která byla hodně kreativní, šila a pletla celé rodině a vždy se krásně oblékala. A stejně tak kreativní je ve výběru svých outfitů i Lucka: „Mám ráda hravé, nekonvenční outfity, kombinace různých stylů, vzorů nebo materiálů. Inspiruje mě street style, fashion ikony, které sleduju na Instagramu, a taky momentální nálada.“

Foto: Archiv blogerky

Kožich z pravé kožešiny by si Lucka sama nekoupila, ale z druhé ruky, proč ne?Foto: Archiv blogerky

Jak vznikl blog

Láska k módě přivedla zhruba před rokem a půl Lucku také k vytvoření blogu Lucie.Kratochvilova. „Blog mám relativně krátce a vznikl sice už v době, kdy éra největší slávy blogů pominula, ale motivovalo mě, že mě díky pravidelnému sdílení outfitů na Instagramu sledovalo stále více lidí, kteří mi často psali, že by uvítali můj blog, že jim fotky na Instagramu nestačí. Zamyslela jsem se nad tím, jaký obsah by mě samotnou bavilo číst, a vzešel z toho koncept blogu založený na osobních esejích,“ popisuje Lucie, jejíž Instagram momentálně sleduje asi 6 a půl tisíce lidí a tisícovka si každý měsíc přečte její blog.

Vášeň pro kožichy

Na blogu najdete také poslední zimní outfity, kde se můžete inspirovat i Lucčinou vášní pro kožichy, kterým prý podlehla teprve nedávno. „Dříve jsem je tolik nenosila, ale myslím, že jsem našla cestu, jak je zkombinovat tak, aby v celkovém outfitu nepůsobily lacině nebo příliš okázale,“ zmiňuje blogerka a dodává, že první kožich, který si pořídila, je zároveň jediný pravý. Získala ho z druhé ruky od paní, která jej měla dlouhé roky ve skříni po babičce. „Nový kožich z pravé kožešiny bych si určitě nikdy nepořídila, takhle mi udělalo velkou radost, že ten krásný kousek ještě zrecykluji a vynosím,“ upřesňuje Lucka.

Foto: Archiv blogerky

Žlutý kabát (Mango) vyžaduje sice dávku odvahy, ale Lucie se toho rozhodně nebojíFoto: Archiv blogerky

Foto: Archiv blogerky

Tento kožich je ze sekáčeFoto: Archiv blogerky

V její sbírce ovšem najdete i další kožíšky v krásných barvách, které už jsou samozřejmě umělé. Některé ulovila v second handech, jiné si zakoupila v klasických módních řetězcích. Nebojí se je kombinovat s výraznými šaty, trendy vinylovou sukní i džínami.

Foto: Archiv blogerky

Lucká má na sobě kabát z obchodu H&M, kabelku značky Matt & Nat a tenisky od New BalanceFoto: Archiv blogerky

A který outfit se líbí vám?

Reklama

Načítám