Hlavní obsah

Ozdobte si vlastní květináče: Elegantně i vtipně!

Foto: Tomáš Rubín

Květináče do dětského pokojíčku můžete namalovat v duchu oblíbených hrdinů vašich ratolestí. Základ tvoří akrylové barvy a na detaily klidně použijte centrofix.Foto: Tomáš Rubín

Reklama

I drobná změna interiéru dokáže vašemu domovu vdechnout nové kouzlo. Zkuste začít třeba výměnou květináčů. Ty staré buď přesuňte na chalupu, nebo je jednoduše přemalujte. Ukážeme vám jak!

Článek

Pokud máte klasické hliněné nebo jednobarevné květináče, určitě je využijte. Pokud ne, klidně si je zakupte v zahradnictví nebo v obchodech s levnými domácími potřebami. Tam většinou stojí pár korun. Pak už jen stačí trocha fantazie a pomocí akrylových barev, laků na nehty či třpytivých lepicích pásek zvaných washi tape je proměníte téměř v designové kousky.

Rychlovka s páskou

Bílé květináče stačí oblepit metalickými lepicími páskami, a máte za pár minut hotovo. Pozor jen, abyste pásku měli ve správné rovině. My jsme to zvládli od oka, ale lze si vyměřit výšku od horního okraje květináče pravítkem a naznačit tužkou body, kudy jednotlivé pásky povedou.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Veselý meloun

Jednobarevný růžový květináč nám přišel už moc fádní. A tak se z něj stal pomocí akrylových barviček a centrofixu krásný kousek inspirovaný oblíbeným ovocem. Stejně tak můžete zkusit vytvořit i model jahody.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Když kvetou i květináče

Chcete si už teď přivolat do bytu jaro, a provonět tak váš interiér? Zakupte si hyacinty a jejich krásným květenstvím se inspirujte i k dekorování jejich květináčů. Stačí nalepit pár drobných umělých kvítků a dokreslit stonky.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pro hudebníky

Květináč inspirovaný klavírem možná potěší některé hudební našence nebo zkrátka jen ozdobí moderní nábytek.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Volání jara

Vzhledem k venkovním mrazům to na rozkvetlý balkon ještě příliš nevypadá, ale umělé květiny vám tam parádu udělají určitě už teď. Budou se vyjímat v ručně malovaném květináči, který si můžete ozdobit třeba podle našeho vzoru.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Originální kousek

Další osobitý kousek vytvoříte pomocí laků na nehty. Určitě se u vás najdou zbytky starých nebo už nepoužívaných vzorků, které lze skvěle využít.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nejprve si vyložte větší misku potravinářskou fólií či alobalem, nebo použijte plastovou krabičku, kterou pak jednoduše vyhodíte. Napusťte zhruba do poloviny vodu a na její povrch pomalu vlijte barevné laky. Do vrstvy ponořte květináč a proces opakujte i z dalších stran.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám