Hlavní obsah
2,9
(757)
Foto: Maila Vašíček

Foto: Maila Vašíček

Zkuste letošní Vánoce ozdobit novým druhem cukroví – třeba pařížskými rohlíčky. Známá cukrářka Iveta Fabešová vám v pořadu Někdo to rád sladké na Stream.cz poradí, jak na to.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 70 g cukru moučka
  • 2 ks žloutků
  • 480 g kokosu
Krém
  • 115 g bílku
  • 225 g cukru krupice
  • 468 g másla
Na ozdobu
  • 1 tabulka mléčné čokolády
  • 1 hromádka kokosu
Článek

Postup:

01.

Smíchejte všechny ingredience na těsto. Jestliže hodně lepí, přisypejte ještě trochu kokosu. Těsto rozdělte do formiček a pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 15 minut. Rohlíčky jsou hotové, když začnou lehce zlátnout. Musíte je hlídat, protože se velmi rychle spálí!

02.

Bílky a cukr smíchejte a ve vodní lázni zahřejte na 70 stupňů. Poté přendejte do mixéru a vyšlehejte dotuha. Do bílkové hmoty postupně zašlehejte máslo. Krém můžete ochutit strouhanou citronovou kůrou. 

03.

Vždy dva rohlíčky spojte krémem, špičky namočte do rozehřáté čokolády a posypte strouhaným kokosem.

Zkoušíte nové druhy cukroví, nebo pečete každý rok to stejné? A kdo peče raději podle videa, recept najde zde.

Reklama

Načítám