Hlavní obsah

Pečené brambory s česnekovým máslem a parmazánem

Hodnocení:
(92)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Bramborová jídla jsou u nás moc oblíbená, chutnají dospělým i dětem a jsou snadná na přípravu a nenáročná na suroviny. Dnešní varianta dozlatova upečených rozmáčknutých křupavých brambor voní máslem, česnekem a rozmarýnem.

Ingredience pro:
3 porce
  • 700 g baby brambor
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 3 hrsti strouhaného parmazánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve dejte omyté brambory vařit do vody. Tento typ raných drobných brambor nemusíte loupat. Když jsou po cca 15 minutách měkké, slijte je. 

Krok 2: Připravte si plech s pečicím papírem a na něj uvařené brambory rozprostřete. Nyní je jemně rozmáčkněte mačkadlem na brambory, dlaní nebo dnem skleničky. 

Krok 3: Máslo rozpusťte a brambory jím rovnoměrně polijte. Na každou rozdělte trochu rozmačkaného česneku, nasekaný rozmarýn, osolte je a opepřete a navrch každou z nich zasypte strouhaným parmazánem. 

Krok 4: Takto připravené brambory dejte péct do trouby na 190 stupňů při funkci gril asi na 20 minut. Je třeba je hlídat, aby se sýr a česnek nezačaly připalovat, brambory by zhořkly. Ihned servírujte. 

Foto: Svatava Vašková

Tyhle brambory vydají za samostatný chod s oblíbeným dipem nebo můžou být nápaditou přílohou třeba ke grilovanému masu

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 7. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.