Hlavní obsah

Pečené brambory se špenátem a fetou: Super jako příloha i hlavní chod

Foto: autorka

Feta dodá bramborám fantastickou chuť a špenát s česnekem správný řízFoto: autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebaví vás už klasické přílohy, jako jsou vařené brambory, bramborová kaše, hranolky? Vyzkoušejte tyto pečené brambory se špenátem a fetou!

Článek

Pečené brambory si můžete připravit jako přílohu třeba ke kuřecímu steaku, vegetariány ale dokážou nadchnout jako samostatný pokrm. V takovém případě si k nim můžete připravit jednoduchý salátek nebo brambory doplnit například grilovanými rajčátky.

Pečené brambory se špenátem a fetou

Na 2 porce potřebujete: 5 menších brambor, 100 g sýra Feta, 3 stroužky česneku, 400 g čerstvého špenátu, olivový olej, sůl, pepř

Postup: Brambory omyjte a pořádně vydrhněte, nemusíte je ale nutně loupat. Každou rozkrojte podélně na polovinu, pokapejte je olivovým olejem a osolte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova, potrvá to asi 30–45 minut.

Mezitím si připravte špenát. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ve větší pánvi si rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte česnek. Když začne zlátnout, přisypte do pánve opláchnuté listy špenátu. Jakmile špenát změkne, osolte ho a opepřete.

Na každou bramboru poté dejte lžíci špenátu a posypejte nadrobenou fetou.

Tip: Nebojte se příště pečené brambory trochu ozvláštnit. Ochuťte je bylinkami (výborný je rozmarýn a tymián), nebo klidně kari kořením.

A jestli místo brambor dáváte občas přednost batátům, určitě využijete tyto tipy na jejich zpracování – batátové nočky, pečené měsíčky či batátové pyré . A pokud se díváte po něčem odlehčenějším, vyzkoušejte třeba výborné přílohy z mrkve, květáku či kapustiček.

A jak připravujete zapečené brambory vy?

Reklama

Načítám