Hlavní obsah
3,6
(30)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Nadívané kuřátko – už jenom když to vyslovíte, sbíhají se vám sliny. Jenže v případě tohoto receptu nejde o klasickou nádivku uvnitř kuřete, ale o plnění pod kůží. Budete k tomu sice potřebovat trochu zručnosti, trpělivosti a jehlu s nití, ale výsledek za to stojí. Nádivka do sebe natáhne všechnu skvělou šťávu z kuřete a promění se v opravdu v lahodnou pochoutku.

25 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Kuře
  • 1 ks kuřete
  • 80 g špeku
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Nádivka
  • 2 ks rohlíku
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

01.

Rohlíky z předchozího dne nakrájejte na kostičky a zvlhčete vlažným vývarem. Nechte chvíli odstát a přebytečnou tekutinu mírně vymačkejte. Menší cibuli nakrájejte na kostičky, petrželku nasekejte najemno a přidejte k rohlíkům. Do mísy ještě rozklepněte vejce, přidejte trochu soli a pepře a všechno řádně promíchejte.

02.

Kuře dobře omyjte a osušte. Rozřízněte ho podélně na dvě půlky (řez veďte středem prsíček a kolem páteře). Položte ho řeznou stranou dolů a prsty opatrně uvolněte kůži kolem stehen i prsou tak, aby vznikla opravdu velká kapsa. Připravenou nádivku ještě trochu vymačkejte a napěchujte pod kůži. Poté kůži pár stehy velkou jehlou s bílou kuchyňskou nití přichyťte k masu.

03.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Naplněné kuře dejte do pekáčku, řádně osolte a opepřete a podlejte částí vývaru. Dejte do předehřáté trouby a pečte 20 minut, poté stáhněte teplotu na 180 stupňů a za častého podlévání vývarem či vodou pečte podle velikosti kuřete ještě 40–50 minut. Ke konci pečení poklaďte kuře plátky špeku.

04.

Upečené kuře nechte chvíli odstát a před porcováním odstraňte nit. Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

Také zkusíte nadít kuře přímo pod kůži, nebo raději pečete nádivku zvlášť?

Reklama

Související témata:

Načítám