Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na troše oleje. Když začne zlátnout, přidejte mleté maso a restujte tak dlouho, dokud není hnědé. Osolte, opepřete, přidejte římský kmín a nechte rozvonět. Pak podlijte asi 1,5 dcl vody a poduste asi 20 minut doměkka.
02.
Listové těsto rozbalte a tvořítkem (nebo třeba zavařovací sklenicí) o průměru asi 8 cm z něj vykrájejte kolečka – výborným pomocníkem na tyto taštičky je tvořítko na pirožky. Do každého dejte trochu mletého masa a zelí (pokud je dobře naložené, není ho potřeba nijak dochucovat), kraje potřete trochou vody, aby k sobě těsto dobře lepilo, a překlopte na půlkolečko. Okraje pořádně zmáčkněte, aby se taštičky během pečení nerozlepily.
03.
Troubu zapněte na 200 °C. Hotové taštičky klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a před pečením je potřete rozšlehaným vejcem. Pečte asi 20 minut dozlatova. Podávat můžete ihned, skvělé jsou ale i studené.
Jestli přemýšlíte nad pohoštěním pro návštěvy, zkuste naše glazované bůčkové jednohubky nebo báječná plněná vejce.