Hlavní obsah
3,3
(55)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už pečete listové kapsičky na svačinu, k obědu do krabičky, nebo je rádi připravujete na různé večírky s dětmi i bez nich, tahle kombinace náplně je to pravé ořechové pro každého. Hotová je raz dva a pochutnáte si na ní, to slibujeme!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Náplň
  • 1/2 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 300 g míchaného mletého masa
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 150 g červeného sterilovaného zelí
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Taštičky
  • 1 balení listového těsta
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na troše oleje. Když začne zlátnout, přidejte mleté maso a restujte tak dlouho, dokud není hnědé. Osolte, opepřete, přidejte římský kmín a nechte rozvonět. Pak podlijte asi 1,5 dcl vody a poduste asi 20 minut doměkka.

02.

Listové těsto rozbalte a tvořítkem (nebo třeba zavařovací sklenicí) o průměru asi 8 cm z něj vykrájejte kolečka – výborným pomocníkem na tyto taštičky je tvořítko na pirožky. Do každého dejte trochu mletého masa a zelí (pokud je dobře naložené, není ho potřeba nijak dochucovat), kraje potřete trochou vody, aby k sobě těsto dobře lepilo, a překlopte na půlkolečko. Okraje pořádně zmáčkněte, aby se taštičky během pečení nerozlepily. 

03.

Troubu zapněte na 200 °C. Hotové taštičky klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a před pečením je potřete rozšlehaným vejcem. Pečte asi 20 minut dozlatova. Podávat můžete ihned, skvělé jsou ale i studené.

Jestli přemýšlíte nad pohoštěním pro návštěvy, zkuste naše glazované bůčkové jednohubky nebo báječná plněná vejce.

Reklama

Načítám