Hlavní obsah

Peníze jako dárek? Klidně! Vychytávky, jak je věnovat originálně

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Reklama

Vánoce jsou za dveřmi a vy nemáte pro své drahé žádný dárek? Nic vás nenapadlo, nebo naopak víte, že víc než cokoli jiného by potřebovali peníze, případně by si svůj dar nejlépe vybrali sami? Dejte jim peníze. Jistě budou vědět, co s nimi.

Článek

Darovat peníze je – samozřejmě pokud je máte – jednoduchá záležitost. Bílá ani barevná obálka však pod stromečkem příliš parády nenadělají a překvapení také asi moc nepřipraví. Navíc nezabere skoro žádné místo a prostor pod stromkem by mohl zet smutnou prázdnotou. Ovšem i peníze je možné zabalit vtipně či originálně a připravit tak blízkým příjemné překvapení. A jestli se vám navíc podaří spojit styl obalu s tím, na co mají být finanční prostředky využity, nemusíte si lámat hlavu s vysvětlujícími vzkazy. Že vás nic vtipného či originálního nenapadá? Inspirujte se.

Porcelánové prasátko

Klasika z dětství střední a starší generace – mívali ho snad všichni. Krásné buclaté porcelánové spořicí prasátko. Je ideální, chcete-li darovat menší obnos. V mincích se do něj vejde i pár tisíc, může být základem pro další spoření a obřadné rozbití kladívkem ve chvíli, kdy nadešel čas finance využít, celý půvab završí. Pod stromečkem to bude prasátku slušet a navíc na něj lehce připíšete lihovkou či barvou osobní vzkaz.

Foto: S_Photo, Shutterstock.com

Kasička v tradičním tvaru je pro peněžní dar jako stvořenáFoto: S_Photo, Shutterstock.com

Kniha plnící sny

Že jsou knížky běžným vánočním dárkem? O to více překvapí takhle speciální. Vyberte spis, jehož téma či název souvisejí s tím, na co by podle vás měli obdarovaní peníze použít. Do stránek lehounce vlepte peníze – samozřejmě tak, abyste nezničili ani knihu, ani bankovky. Touží vaši blízcí cestovat? Kupte průvodce po jejich vysněné destinaci, stránky vyplňte bankovkami a uvidíte, jaké překvapení to bude! Stejně můžete využít třeba i fotoalbum.

Opravdové peníze ve hře

Hrají vaši blízcí rádi společenské hry? Pak toho využijte. Kupte pěknou a osvědčenou stolní variantu, ve které se používají hrací peníze, a vyměňte je za opravdové. Ideální hrou jsou třeba Dostihy a sázky. Obdarovaní na to, že jste jim vlastně dali peníze, pravděpodobně nepřijdou hned – a v tom je to kouzlo.

Foto: Studio ART, Shutterstock.com

Zábavným obalem na peníze je desková hra, v níž se užívají hrací penízeFoto: Studio ART, Shutterstock.com

Cihla pro stavějící

Chystají se vaši blízcí stavět a chcete jim přispět? Pořiďte cihlu s otvory – na trhu jich je na výběr dostatek větších i menších – a do otvorů srolujte bankovky. Takové pětitisícovky už udělají slušnou částku. Cihlu samozřejmě zabalte do krabice, aby hned nebylo vidět, o co jde. Samotná cihla samozřejmě něco váží, o to více zvědavosti probudí při rozbalování.

V ponožkách? Proč ne!

Takzvané měkké dárky zrovna oblíbené nebývají, což se ale nedá říct o ponožkách. Dnes se prodávají velmi originální kousky. Navíc ale, když do nich schováte bankovky, obdarovaný bude nadšený. Nakupte nové páry a do každé ponožky strčte bankovky. Buď je můžete nechat vykukovat, aby si obdarovaný hned všiml, že nejde o ponožky lecjaké, nebo peníze zcela schovejte a pak to bude opravdové překvapení.

Pytel či truhla jako od pirátů

Chcete držet filmový styl? Vsaďte na truhlu či jutový pytel. Když je naplníte pískem či hoblinami a do nich vmícháte různé mince, budou mít obdarovaní o zábavu postaráno. Taková truhla či pytel vypadají navíc pod stromečkem doslova pohádkově. Kdo by nechtěl najít ztracený poklad, že?

Dalšími tipy mohou být třeba peníze s fotkou poskládané v clip rámu jako obraz, zastrkané v nafukovacích baloncích, ale to se hodí spíše pro venkovní oslavy, či bankovky srolované do ruliček v nějaké krabici, ve které by nikdo peníze nečekal – poslouží vám krabička od čaje, od bonboniéry nebo třeba od bot.

Máte také zajímavý nápad? Dejte nám vědět!

Reklama

Související témata:

Načítám