Hlavní obsah

Asijský střih a koupel s růžemi! Tohle Češi dopřávají svým psům, není to už moc?

Foto: DuxX, Shutterstock.com

Foto: DuxX, Shutterstock.com

Reklama

Aromaterapii, masáž, perličkovou lázeň či nový sestřih a barvu můžete dopřát nejen sobě, ale také svému čtyřnohému mazlíčkovi. Dokonce existují i hotely a speciální školky, kde můžete svého zvířecího kamaráda sledovat on-line, ať jste kdekoli. Jaké jsou v této oblasti aktuální trendy?

Článek

Zatímco vztahy mezi lidmi jsou mnohdy složité, se psy je to o poznání jednodušší. Dejte jim měkký pelíšek, pravidelnou stravu a trochu lásky a budou vám věrní do konce života. Jednou za čas ale určitě není od věci dopřát jim za odměnu nadstandardní péči v některém ze speciálních salonů a lázní.

Koupel s plátky růží

Nabídka procedur je široká a vyrovná se službám, které jsou k dispozici v lázních pro dvojnožce, a jejich cena se pohybuje v řádu stovek korun. Nabízené služby působí pozitivně na nervový systém, uvolnění svalstva i kvalitu srsti.

Imunitu kůže podpoří perličková koupel, masáž za zvuků relaxační hudby zase přispívá k prokrvení celého těla. Svého mazlíčka můžete vzít také na aromaterapii, při níž se využívají rostlinné silice, které harmonizují tělo i mysl. Ani koupání nemusí být za trest, když se do vaničky přihodí třeba heřmánek či levandule, popřípadě okvětní plátky růží. Regenerační zábaly pomohou s léčbou kožních problémů – lupů, zánětů kůže a ekzémů.

Foto: Sergey Gerashchenko, Shutterstock.com

Je libo masáž za zvuků relaxační hudby?Foto: Sergey Gerashchenko, Shutterstock.com

Frčí asijské střihy

Samozřejmostí je možnost zaplatit si základní péči v podobě stříhání srsti a drápků, čištění očí, uší a análních žlázek. Tyto úkony sice zvládnete i doma, ale jakékoli zanedbání péče může mít negativní vliv na zdraví čtyřnohého kamaráda. „Tak jako se chodí s nemocným pejskem k veterináři, mělo by se chodit i na úpravu srsti ke zkušenému střihači. V dobrých salonech vám poradí s péčí o kůži a srst, doporučí vhodnou kosmetiku i stravu, popřípadě upozorní na problémy, které následně řeší veterinář,“ podotýká Jana Kosniovská z Psího salonu Fatima.

V salonech vám poradí i s tím, co aktuálně frčí – i péče o chlupáče podléhá trendům. „Velmi oblíbené jsou renovace barvy srsti u starších pejsků a rehabilitační masáže po zlomeninách či operacích nohou. Co se týče stříhání, stále oblíbenější jsou asijské střihy,“ doplňuje Jana Kosniovská. Opravdu aktuálním střihem pocházejícím z Asie je boo – pejsek v něm připomíná plyšového medvídka. Speciální laky v mnoha barevných variantách jsou nejen módním doplňkem, ale chrání drápky před třepením a lámáním. 

Foto: Evmefoto, Shutterstock.com

Nechte svého chlupatého kamaráda vykoupat a ostříhat u odborníkůFoto: Evmefoto, Shutterstock.com

Během vaší dovolené do psího hotelu

Chystáte-li se na dovolenou, už není nutné složitě obvolávat známé a hledat, kdo se vám o zvířectvo postará. Pro takové případy existují hotely. Některé z nich jsou i velmi luxusní. „Jednou z oblíbených služeb mezi pejskaři je ubytování mazlíčka v samostatném pokoji, kam mohou přinést jeho osobní věci, například oblíbené plyšáky, hračky a pelíšek. Tím mu pomohou s adaptací na nové prostředí. Velmi populární je také možnost sledovat pokoj on-line prostřednictvím mobilní aplikace kdekoli na světě 24 hodin denně,“ sděluje Petra Kuncová, spolumajitelka hotelu VIP Pets.

Ve všední den do školky

Nechcete, aby pes zůstával doma bez dozoru, zatímco jste v práci? Přihlaste ho do školky. Ráno ho odvezete a odpoledne vyzvednete, popřípadě bývá v nabídce psí taxi, kdy se o dopravu postarají zaměstnanci. „Samozřejmostí je pravidelné venčení a domluvit se dají i další aktivity, které se psy podnikají cvičitelé. Pes má v hotelu denní režim, který zahrnuje venčení a krmení v pevně stanovenou dobu. Doplňkovými službami jsou socializace a výcvik, kdy ho učíme správně se chovat k lidem a ostatním psům. Štěňata můžeme naučit také povely základní poslušnosti a pohyb na vodítku,“ říká Petra Kuncová. Cena jednoho dne ve školce bez výcviku se pohybuje zhruba mezi dvěma až třemi sty korunami, když chlupatému žáčkovi předplatíte delší pobyt, zaplatíte méně.

Pro přijetí do hotelu či školky musí pes splňovat určitá kritéria, která si stanovují provozovatelé. Obvykle vyžadují, aby byl pes očkovaný, pravidelně odčervovaný, neagresivní vůči lidem a nesmí trpět infekční nemocí. „Každý nový pes u nás musí absolvovat zkušební pobyt, abychom si ověřili jeho psychický i fyzický stav a také chování vůči psům a lidem,“ uzavírá Petra Kuncová.

Jak pečujete o své domácí mazlíčky? Posíláte je do lázní a na masáže?

Reklama

Související témata:

Načítám