Hlavní obsah

Pikantní miniklobásky z vepřového masa

Hodnocení:
(26)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
vysoká

Podzimní dny si žádají něco pořádného k jídlu – a tím něčím mohou být třeba domácí vepřové klobásky. Není na nich nic extra složitého a jsou opravdu lahodné, takže není důvod, abyste si je nezkusili udělat i vy.

Ingredience pro:
8 porcí
  • 1 kg vepřové plece
  • 1 kg vepřového boku
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce mleté pálivé papriky
  • 1/2 lžíce majoránky
  • 40 g soli
  • pepř
  • 3 vepřová střívka
Článek

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na kousky a spolu s česnekem namelte. Do umleté směsi přidejte sůl, papriku, majoránku, pepř a velmi důkladně promíchejte. Vepřová střívka koupíte v lepších řeznictvích nebo v e-shopech. Prodávají se nasolená, příp. v slaném nálevu, takže je potřeba je od soli pořádně propláchnout. Propláchnuté střívko nasaďte na hubici plničky na klobásy a přes ni do něj natlačte připravené maso. Pokud plničku na klobásy nemáte, zvládnete to i s jakoukoliv hubicí průměru asi 2–3 cm – udrží střívko otevřené a maso tam napěchujete třeba lžicí.

Krok 2: Celého „klobásového hada“ narovnejte na stole a jemně srovnejte místa, kde se vytvořily vybouleniny. Odměřte si jednotlivé klobásky dlouhé asi 4 cm a v daném místě střívko zlehka zatočte. Ve spoji klobásky podvažte provázkem. Pokud je budete chtít rozřezat ještě před opékáním, podvažte každou klobásu zvlášť z obou stran a rozřízněte je mezi provázky. 

Tip: Klobásy jsou určené k okamžité spotřebě! Dobře chutnají upečené v troubě nebo na grilu. Podávejte s pečivem a nakládanou zeleninou.

Už jste někdy zkoušeli dělat klobásky doma?

ynezorPumanzeSaNyknalC
čtvrtek 06:00

Reklama